Nieuws

Nieuwsbrief 11-01-2019

Allereerst willen wij als BVR-commissie iedereen een gezond, liefdevol en mooi 2019 toewensen! We hopen dat we samen met die prachtige groep vrijwilligers én al die anderen die ook hun steentje weer bij willen dragen op de komende BVR, een succesvol jaar tegemoet mogen gaan.

We zijn natuurlijk al weer begonnen met de voorbereidingen.
De datum is bekend: vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2019

Dit jaar hebben we 1 hoofddoel: het project Nijkleaster in Jorwert

Nijkleaster in Jorwert zoekt naar nieuwe wegen voor geloof en spiritualiteit. Op het Friese platteland samen zoeken naar persoonlijke, kerkelijke en maatschappelijke vernieuwing.

Nijkleaster staat voor stilte, bezinning en verbinding.

We zijn onderweg naar een nieuw klooster in Jorwert (Fryslân). Een bijzondere plek, waar je je in alle rust kunt terugtrekken voor een adempauze en stille tijd. Tegelijkertijd een plaats waar mensen elkaar ontmoeten in liturgie en gesprek, stilte en wandeling, plezier en recreatie.

Het beoogde klooster ligt midden in ‘de greiden’ tussen Jorwert, Hilaard en Jellum-Bears. Het is een unieke en historische plek op het Friese platteland. De monumentale boerderij wordt gerestaureerd en zal worden gebruikt voor de centrale functies (keuken, eetzaal, woonkamer, bibliotheek, muziekkamer, kapel etc.).

Op het erf zal een accommodatie worden gebouwd met ‘tiny houses’ voor 12 vaste bewoners: de kleasterlingen. Bovendien zullen er ook 12 gastenkamers gebouwd worden. De gasten van Nijkleaster worden ontvangen in deze kamers die een mooie eenvoud moeten uitstralen.

En dit wordt het BVR-hoofddoel:
De inrichting van deze gastenkamers. Het gaat om 24 goede bedden (van ledikant tot dekbed) en vervolgens om 24 stoelen en 12 tafels.
Prachtig om hier als BVR aan mee te mogen werken…., wij willen dit mooie doel dan ook van harte bij u/bij jullie aanbevelen!
De komende tijd leest u vast meer hierover in het kerkblad.

Nu nog iets anders:

Loodsverkoop
Zaterdag 19 januari 2019
9.00 – 11.00 uur
BVR-loods Touwslagerstraat 24 (industrieterrein De Hemmen)

De opbrengst van deze laatste Loodsverkoop voor de BVR-dagen is bestemd voor:

Van harte welkom op zaterdag 19 januari 2019!

Tot zover en graag tot een volgende keer!

Warme groet,
de BVR-commissie

Nieuwsbrief 21-12-2018

Wat hoor je vaak “wat gaat de tijd snel”, en het is waar! Dit is echt alweer het laatste ‘bvr-stukje’ van 2018. We kijken als BVR-mensen terug op weer een jaar met mooie hoogtepunten: natuurlijk de afgelopen BVR van 23 en 24 maart, de verschillende loodsverkopen, de mooie contacten, de verrassende ‘zaken’ die in gebracht werden, het enthousiasme van vrijwilligers, medewerkers, kopers en ga zo maar door!

Maar ook dit jaar hebben we weer afscheid moeten nemen van fijne en betrokken vrijwilligers, we gaan ze missen op de voor hen en ons zo vertrouwde plekken. We denken aan hun dierbaren die deze lege plek dagelijks ervaren, laten we dit blijven doen, en laten we elkaar blijven ZIEN.

De komende twee weken is de loods gesloten, we starten weer met de inbreng op donderdag 10 januari 2019.

De datum voor de BVR in 2019 is 22 en 23 maart 2019.

Van te voren organiseren we nog een keer een loodsverkoop (wegens groot succes)!
Loodsverkoop zaterdag 19 januari 2019
9.00 – 11.00 uur
Touwslagerstraat 24
Industrieterrein De Hemmen

Tot slot willen we iedereen goede en warme dagen toewensen, Licht en Liefde in deze donkere dagen.

Met een hartelijke groet,
de BVR-commissie,
Koen, Jan, Klaas, Siebe, Susan, Jildou

Nieuwsbrief 09-11-2018

Allereerst onze hartelijke felicitaties voor alle Fancy Fair mensen. Wat een mooie opbrengst! En wat is het fijn dat het harde werken van de afgelopen periode dan zo op deze manier beloond mag worden, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Het is al eerder genoemd in de afgelopen weken maar beter drie keer dan niet een keer:

Komende zaterdag 10 november 2018 organiseren we alweer de laatste BVR-loodsverkoop van dit jaar!

En zoals u misschien nog wel weet van voorgaande jaren is die laatste loodsverkoop altijd, met het oog op de naderende decembermaand, een uitgebreide…..

Wat is er zoal allemaal te koop:

  • boeken
  • spelletjes
  • speelgoed
  • puzzels
  • kerstartikelen
  • heerlijke warme gebreide sokken

en nog veel meer!

Dus van harte welkom op zaterdag 10 november van 9.30 – 12.00 uur in de BVR-loods aan de Touwslagerstraat 24 (industrieterrein De Hemmen) te Sneek

Graag tot zaterdag of anders tot een andere keer!

Hartelijke groet,
De BVR-commissie

 

© 2019 BVR Sneek