Laatste Nieuws

De loods is open
voor inbreng op
donderdagavond
van 18.30-20.00 uur.

Hoofddoel 2018

Nieuwsbrief 05-10-2012

 

We zijn weer volop bezig met het verzamelen van goederen in de loods. En ik kan zeggen dat er al mooi wat spul is binnengebracht.

 

Het komende jaar zijn er twee jongens, Mathijs Dijkstra en Max Steehouwer, die hun maatschappelijke stage zullen invullen tijdens de inbreng op donderdagavond. Beide heren zijn 14 jaar en zitten in de derde klas van het Bogerman college. Vanaf deze plek hartelijk welkom en wij hopen dat jullie een leuke tijd bij ons mogen hebben.

 

En op het moment dat ik dit schrijf komt er weer een aanvraag binnen voor een maatschappelijke stage, dit keer is het Dirk Jan Boes, ook hij wil een aantal uren in gaan vullen voor de BVR. Vanaf deze plaats ben jij ook van harte welkom Dirk Jan en we zullen een mooie invulling vinden voor je uren. Goed om te merken dat de BVR ook jeugd trekt.

 

Zaterdag 24 november gaan we wederom een winkel openen voor één dag. Welk pand het deze keer zal worden is nog niet bekend maar zodra we het weten zijn jullie de eersten die het horen. Deze keer zal de opbrengst zijn voor het project Oekraïne 2013, van het Bogerman college. Een project waarin een groep techniek leerlingen van het Bogerman naar het dorp Rát zullen afreizen om er deze keer een bibliotheek in te richten, kozijnen te vervangen en stukadoorswerk te doen.

 

Dit alles zal gedaan worden in een school in Rát, hier zijn ook leerlingen geweest in 2008 toen ze een centrale verwarming hebben aangelegd. In 2010 zijn ze er opnieuw geweest om in dezelfde school een keuken te plaatsen, de keukenwanden betegelen en de apparatuur in te bouwen en aan te sluiten. Het dorpje Rád is een plaats waarin de mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden en waarin de staat van de scholen niet zo is als bij ons.

 

Het is ook goed om te zien hoe de leerlingen veranderen door hun werk in de Oekraïne. Ze leren over de grenzen heen kijken en te waarderen wat zij hier in Nederland hebben. De afgelopen twee keer werd het bedrag bijeen gehaald door grote acties te houden op de Bogerman voor Edukans en de Oekraïne. Alleen zal dat dit jaar niet aan de orde zijn.

 

Dus ze hebben hulp van ons nodig, en wij zijn hier altijd voor te vinden. Wij hopen er gezamenlijk weer een mooi evenement van te maken, hoe en wat horen jullie nog. Misschien dat we de kids van de Bogerman erbij kunnen betrekken, misschien ook wel in het kader van hun maatschappelijke stage. We zullen zien.

 

En dan tot slot: We zijn op zoek naar een nieuwe secretaresse voor de BVR. Annie gaat ermee stoppen. Ze heeft een landelijke bestuursfunctie aanvaard, waarin ze haar beroepsgroep mag vertegenwoordigen. Wat wordt er zoal van een nieuwe secretaresse verwacht: notuleren, correspondentie, contactpersoon, stukjes kerkblad, mede het organiseren van de BVR dagen.

 

Dat valt best mee toch? In een tijd waarin iedereen het druk heeft, zijn er altijd mensen die nog wel wat tijd over hebben. Wel, één van deze mensen hebben wij nodig. Dit zijn namelijk de echte organisatoren, de planners! Wie o wie wil het van mij overnemen? Het hele jaar zal ik diegene ondersteunen. Voor info kun je mailen/bellen met onderstaande.

 

Dan gaan we ook op zoek naar een PR man/vrouw, Jacobien moet om gezondheidsredenen stoppen met haar werk bij de BVR. Het is echt jammer dat het zo loopt, we hebben echt een geweldige club mensen. Wij hopen dan ook dat er snel weer twee mensen mogen aanschuiven.

 

 

Vriendelijke groet,

Annie Dijkstra

secretariaat@bvrsneek.nl

0515-426763

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

Laatste berichten in het
Gastenboek

S.A.B. de Jong: Hallo lieve mensen van de St. BVR Sneek, wij waren totaal verrast en verheugd met jullie bijdrage voor [...]

29-12-17 13:59


Ankie Galama: Beste Jildou en alle vrijwilligers, Namens de Stichting Faridpur wil ik jullie complimenten maken voor [...]

27-03-17 22:33


harm jan bouwers: Gefeliciteerd met de mooie opbrengst en weer goed georganiseerde BVR. complimenten aan bestuur en vrijwilligers [...]

31-03-15 20:29


lees meer . . .

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

@BVRSneek op Twitter
© 2012-2017: BVR Sneek