Laatste Nieuws

De loods is open
voor inbreng op
donderdagavond
van 18.30-20.00 uur.

Hoofddoel 2018

Nieuwsbrief 06-03-2015

 

De weken denderen door, nog 3 weken en dan begint de 40ste BVR! De voorbereidingen zijn natuurlijk al maanden bezig, wanneer u dit leest hebben we onze eigen variant van het programma: ‘Tussen Kunst en Kitsch’, op maandag 2 maart tussen 17.00 en 19.00 uur in de Zuiderkerk, ook al achter de rug. Het is nu zondagmiddag 1 maart wanneer ik dit schrijf, we weten niet wat het gaat worden en hoe het gaat lopen morgen, maar zeker is wel dat we er zin in hebben! 

 

En daarna verheugen we ons natuurlijk op 27 en 28 maart! De inschrijfformulieren stromen binnen, via de brievenbus of via de mail, fijn hoor! Heb jij of heeft u het nog niet gedaan, het kan nog steeds hoor! We zijn blij met iedereen die zich opgeeft, we moeten het ook dit jaar natuurlijk weer met elkaar doen! Gelukkig dit jaar weer een ploeg jongeren die een gedeelte van hun maatschappelijke stage tijdens de BVR dagen willen doen. (en natuurlijk,ik wil ze met nadruk ook even noemen, de stagiaires die al maanden in de loods op de donderdagavond heel actief zijn!) Prachtig, en wij waarderen dit! Dus kom erbij, hoe meer hoe liever.

 

 

 

Wil nu graag nog even wat info doorgeven over onze twee geweldige hoofddoelen: Stichting Kalpitiya en Het vergeten kind

 

Heb hieronder gedeeltes van de brief en een aantal foto’s die Jan Kuipers (contactpersoon van Kalpitiya, wonend op Sri Lanka) gestuurd heeft naar Anne Ket, voorzitter van de Stichting:

 

16 jan, j.l. hebben Samanthi en ik, Jan Kuipers de school bezocht. Het gebouw van 20 meter bij 5 meter is opgetrokken met muren en heeft een palmbladdak. De klassen zijn niet afgescheiden. Het is 1 ruimte waar zes klassen les krijgen (2x 1ste klas, 2x 2de en 2x 3de klas). Tijdens de moesson van een week geleden heeft de vloer onder water gestaan. De vloer is hier en daar kapot zodat kinderen in het zand zitten. Binnen is het erg warm en benauwd vanwege het vocht. Algemene indruk: een noodgebouw, zonder toiletten of drinkwater. Het hoofd Jacilla Miss zou graag zien dat het er drie toiletten worden gebouwd ( 1 voor de meisjes, 1 voor de jongens en 1 voor het onderwijzend personeel) Kinderen doen hun behoefte nu achter het gebouw.

 

Toiletten voor Janisawipura.

Janisawipura is een arme wijk even buiten Kalpitiya. Er wonen 95 families in palmbladhutten. De meeste gezinnen zijn in problemen gekomen en door de overheid naar deze streek verwezen. Veelal zijn het jonge gezinnen met 2 a 3 kinderen. Men leeft van visvangst voor eigen gebruik of om te verkopen. Het zijn Christenen, R.K. kerk. Een groot probleem is het gebrek aan drinkwater en een toilet. Het is een kale streek en de zon is soms verschroeiend. Meestal moeten de vrouwen van ver het drinkwater halen. 

 

Vraag aan de BVR Sneek:

Een gedeelte van de opbrengst van de bazar-veiling-rommelmarkt zouden we heel graag aan de bouw van toiletten of drinkwater willen besteden. Er wachten nog 44 families op een toilet/drinkwater en dan is het klaar en hebben 95 families een toilet of waterleiding gekregen. Een groot succes. Hadden de bewoners nooit kunnen dromen!!

 

Tot zover het verslag van Stichting Kalpitiya.

 

 

 

Ons tweede goede doel is dichterbij: ‘Het Vergeten Kind’

 

Een organisatie hier in Nederland die zich in zet voor een veel te grote groep kinderen met heftige geestelijke littekens die noodgedwongen niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen. Jaarlijks zijn er tussen de 30.000 en 35.000 vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijk¬heden en minimale traumabegeleiding. Deze kinderen zie je niet en hoor je niet en daarom noemen wij ze ‘vergeten kinderen’. Wij geven deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving, bieden ze activiteiten en organiseren events, zodat ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast ondernemen we initiatieven om de situatie van deze vergeten kinderen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek.

                                    

Ons werk

Beter dan in woorden vertellen de filmpjes voor wie we ons inzetten en wat we voor deze vergeten kinderen doen: www.hetvergetenkind.nl 

 

(hieronder staat een reactie die te vinden is op de site van Het Vergeten Kind):

“Ik heb nog foto's van de kinderen uit 2000, toen zaten mijn kinderen met mij in de vrouwenopvang in Utrecht, ze zijn toen ook in de zomer 'n weekje weggeweest met 'n groep van (geloof ik) 8 kinderen. Daar konden ze even 'vergeten' in wat voor narigheid ze leefden. Gelukkig waren ze nog jong en hebben ze er niks aan overgehouden. Ik ben 'n stichting als het vergeten kind dankbaar voor alles wat ze doen”

 

 

 

Tot slot, heel veel informatie deze keer maar ik hoop dat u en jij, even de moeite neemt om het te lezen en dan net zo enthousiast over onze beide hoofddoelen bent als wij dat zijn!!

 

Heel graag tot de volgende keer en met warme groet,

 

Namens de BVR-commissie

Jildou Algra-Kuiper 

 

 

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

Laatste berichten in het
Gastenboek

S.A.B. de Jong: Hallo lieve mensen van de St. BVR Sneek, wij waren totaal verrast en verheugd met jullie bijdrage voor [...]

29-12-17 13:59


Ankie Galama: Beste Jildou en alle vrijwilligers, Namens de Stichting Faridpur wil ik jullie complimenten maken voor [...]

27-03-17 22:33


harm jan bouwers: Gefeliciteerd met de mooie opbrengst en weer goed georganiseerde BVR. complimenten aan bestuur en vrijwilligers [...]

31-03-15 20:29


lees meer . . .

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

@BVRSneek op Twitter
© 2012-2017: BVR Sneek