Laatste Nieuws

De loods is open
voor inbreng op
donderdagavond
van 18.30-20.00 uur.

 

19 juli is de laatste inbrengavond. Na de zomerstop zijn we vanaf 6 september weer wekelijks aanwezig.

Hoofddoel 2018

Nieuwsbrief 07-06-2012

 

Het is alweer een paar weken geleden dat ik iets heb geschreven.

 

Dit kwam door de meivakantie, de Hemelvaart en de Pinkster. Dagen en weken waarin ik met de familie ben wezen kamperen en dan ben je niet bezig met het schrijven voor het kerkblad.

 

Vaak is de periode van de zomer ook niet echt een tijd waarin ik iets te melden heb wat te maken heeft met de BVR.

 

Maar deze keer wel. Weten jullie nog dat het hoofddoel was voor de inrichting van het vierde gastenverblijf van het Hospice?

 

Wel, vrijdag 1 juni was het de tijd om deze kamer te bezichtigen. We waren uitgenodigd voor het bijwonen van de opening van het nieuwe Hospice in de wijk Lemmerweg west. Tussen 14:30 en 15:00 uur werden de genodigden welkom geheten in het wijkcentrum “de Spil”. Hier kregen we een kopje koffie met een lekkere petit-four. Om 15:00 uur begonnen de officiële toespraken waarin alle mensen werden bedankt voor hun inzet en in het bijzonder al die vrijwilligers die altijd klaar staan voor de gasten en hun familie in het Hospice.

 

Na een aantal toespraken rondde dhr. Arts, voorzitter van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuidwest Friesland, rond 16:00 uur het officiële gedeelte af. We liepen met zijn allen over het “duvelsrak” naar de Westhemstraat. Hier onthulden de twee vrijwilliger die het langst voor het Hospice en de thuissituatie werken, de naam: “De Kime”. Dit is het Friese woord voor Horizon.

 

Na de onthulling was er de bezichtiging van het huis. De voormalige Jan van Nassauschool is omgebouwd naar een gebouw dat warmte en huiselijkheid uitstraalt. Het heeft een eigen keuken en een eigen wasserij.

 

Mooie kleuren, warm ingerichte kamers en ruimten. Mooie schilderijen aan de muur en wat ik ook heel mooi vond waren de bloemen die verwerkt

waren in takken. Ook de vloerbedekking in de verschillende ruimtes is bijzonder te noemen. Prachtig dat je zoiets kunt bedenken. Een huis dat staat midden in een woonwijk. Een speeltuin naast de deur. Mooi om te zien hoe dit een onderdeel is geworden van onze gemeenschap. Na de nodige hapjes, die geserveerd werden door de vele vrijwilligers, kwamen we aan het einde van onze rondleiding.

 

Wij als BVR hopen dat er vele mensen in dit huis een goede, mooie en bijzondere tijd mogen ervaren, begeleid door de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.

 

 

Vriendelijke groet,

Annie Dijkstra

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

Laatste berichten in het
Gastenboek

S.A.B. de Jong: Hallo lieve mensen van de St. BVR Sneek, wij waren totaal verrast en verheugd met jullie bijdrage voor [...]

29-12-17 13:59


Ankie Galama: Beste Jildou en alle vrijwilligers, Namens de Stichting Faridpur wil ik jullie complimenten maken voor [...]

27-03-17 22:33


harm jan bouwers: Gefeliciteerd met de mooie opbrengst en weer goed georganiseerde BVR. complimenten aan bestuur en vrijwilligers [...]

31-03-15 20:29


lees meer . . .

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

@BVRSneek op Twitter
© 2012-2017: BVR Sneek