Laatste Nieuws

De loods is open
voor inbreng op
donderdagavond
van 18.30-20.00 uur.

 

19 juli is de laatste inbrengavond. Na de zomerstop zijn we vanaf 6 september weer wekelijks aanwezig.

Hoofddoel 2018

Nieuwsbrief 07-09-2012

 

We kunnen weer terug zien op een mooie eerste zaterdag van september. Een zaterdag die in het teken stond van de verkoop. Als eerste de verkoop vanuit de loods. Hier waren de mannen van de club actief. Deze keer was er veel vraag naarinterieur voor nieuwe kamers. Er werden een aantal bureaustoelen verkocht plus bureautjes. Ook werd er driftig gekeken naar fauteuils en koelkasten + eetkamertafel + stoelen en natuurlijk was de koelkast in trek. De mannen konden terug zien op een goede loodsverkoop.

 

Wat deden de dames ondertussen, wel deze hielden zich bezig met de winkel voor één dag. Onder de bezielende leiding van Jacobien Rozema werd er een prachtige winkel ingericht. Eerlijkheid gebied om hier te vermelden dat Koen het pand geregeld heeft. Deze werd gratis beschikbaar gesteld.

 

Hoe gaat dat nu in zijn werk zo’n winkel voor één dag. Wel Jacobien en Truus hebben het afgelopen jaar contact gehad met de kledingwinkels in de stad e.o. Vanuit deze rondes door de stad kwamen zoveel enthousiaste reacties. En zie op 1 september hadden we een winkel vol. Alles gratis gekregen voor het goede doel. Ook vanaf deze plaats Sneker kledingzaken en kledingzaken vanuit de rest van de provincie, hartelijk bedankt voor de goede gaven.

 

Donderdagavond 30 augustus tijdens de wekelijkse inbreng wordt de bus geladen met platen, bokjes, spiegels, tafels, stoelen, dozen met kleding, dozen met interieur attributen en natuurlijk gordijnen voor onze kleedruimte. We zijn er klaar voor. Ondertussen heeft Foppe het winkelpand vrijgemaakt van spinnenwebben en heeft hij ervoor gezorgd dat het stofvrij is. Vrijdagmorgen 31 augustus, 9 uur, Koen komt voorrijden op nummer 41 van de Kruizebroederstraat. Ons winkelpand voor één dag. De spullen worden uitgeladen en binnen een uur staat de winkel in de grondverf en kunnen de dozen worden uitgepakt. Namens de stichting leergeld komt mevr. Bogtstra meehelpen uitpakken. We krijgen hulp van drie dames, Marjolein, Sietske en Saar. Marjolein heeft kijk op styling, dus daar maken we dankbaar gebruik van. Je kunt ook merken dat dit de tweede keer is dat we een winkelverkoop hebben, je kunt zeggen dat we al een klein beetje ervaring hebben. De hele dag zijn we druk aan het werk, zo nu en dan een bakje koffie en dan weer snel verder. Tegen vier uur zijn we tevreden en kijken we uit naar de dag van morgen.

 

Zaterdag 1 september rond de klok van half 10 leggen we de laatste hand aan de winkel, nemen nog een bakje en bespreken de laatste dingen. Deze dag krijgen we extra hulp van Jeanette Obbink en Esther Eelkema, onze jongste medewerker van de dag, en ik kan zeggen ze heeft het hartstikke goed gedaan. 10 uur, de mensen staan voor de deur en willen graag naar binnen. Jacobien heet de mensen welkom en opent de winkel voor één dag. Het is een lust om te zien hoeveel mensen de winkel binnenkomen en heerlijk aan het kopen slaan. Met tassen vol verlaten ze de winkel. Voor we het in de gaten hebben, zo druk is het, loopt het tegen twaalf uur. Intussen is de fotograaf geweest en de man van de krant. Er wordt een mooi interview afgenomen en we krijgen goede aandacht. Uiteindelijk doen we het allemaal voor de kids, zodat zij meekunnen doen aan allerlei activiteiten en niet meer staan te kijken aan de zijlijn.

 

We nemen een kopje koffie en een broodje om vervolgens weer verder te gaan met de verkoop. Alle dames hebben ongekende kwaliteiten, ze hebben niet geweten dat ze zoveel kunnen verkopen. De hele dag mochten er veel mensen komen tot aan de klok van vijf uur. De mannen komen en we gaan opruimen, 20 minuten over 5 is alles opgeruimd en geveegd (door niemand minder dan mevr. Brouwer) en staan de resterende dozen weer in de bus. En dan komt het belangrijkste moment, hoeveel heeft het opgebracht? Rob, onze penningmeester, telt de opbrengst en ja hoor daar komt het geweldige bedrag van €2000 uit. Stichting leergeld, wij als BVR, klanten en gulle gevers hopen dat wij met dit bedrag een klein steentje bij mogen dragen aan het plezier van kinderen. Want wij willen niets liever dan dat iedereen mee kan doen.

 

Wij hebben een geweldige dag gehad, met dank aan: de dames Jacobien, Truus, Mevr. Bogtstra, Marjolein, Saar, Sietske, Jeanette, Esther, Annie en aan de mannen: Koen, Joop, Jan en Rob.

 

Bedankt allemaal.

 

Vriendelijke groet,

Annie Dijkstra 

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

Laatste berichten in het
Gastenboek

S.A.B. de Jong: Hallo lieve mensen van de St. BVR Sneek, wij waren totaal verrast en verheugd met jullie bijdrage voor [...]

29-12-17 13:59


Ankie Galama: Beste Jildou en alle vrijwilligers, Namens de Stichting Faridpur wil ik jullie complimenten maken voor [...]

27-03-17 22:33


harm jan bouwers: Gefeliciteerd met de mooie opbrengst en weer goed georganiseerde BVR. complimenten aan bestuur en vrijwilligers [...]

31-03-15 20:29


lees meer . . .

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

@BVRSneek op Twitter
© 2012-2017: BVR Sneek