Laatste Nieuws

De loods is open
voor inbreng op
donderdagavond
van 18.30-20.00 uur.

Hoofddoel 2018

Nieuwsbrief 07-12-2012

 

Zaterdag 24 november, de winkel voor één dag aan de Kruizebroederstraat. Wederom belangeloos beschikbaar gesteld, hiervoor onze hartelijke dank. Een groot succes. Wat is het toch leuk om één keer in de zoveel tijd een eigen winkeltje te hebben.

 

Vrijdagmiddag om 13:00 uur begonnen met het uitladen van de bus, die op donderdagavond tijdens de inbreng was geladen. Met man en macht hadden we de bus zomaar leeg. En konden we beginnen met inrichten van de winkel.

 

Bokjes en platen waren zo neergezet.We hadden hulp van 4 maatschappelijke stage lopers van het Bogerman college, Pepijn Ruiter, Rens Krauweel, David Bouwers en Dirk Jan Boes. Echte toppers!!

 

Op de platen werden de boeken; kerstartikelen; kleding; spelletjes en puzzels uitgestald. En voorin de winkel kreeg de werkgroep van het project ‘Bogerman kleurt Oekraïne’ een tafel waarop zij vele meegenomen spullen uit Oekraïne neerzetten. De etalage stond vol met zelfgemaakte picknick tafeltjes; sneeuwschuivers; houten kerstboom, etc. etc.

 

Rond de klok van zes uur hadden we weer een mooie volle winkel, klaar voor de dag van 24 november. Alleen, hoe moesten we gaan afrekenen, de kassa van de BVR stond niet meer op zijn plaats in de loods. En daarom bij deze: wie heeft de kassa van de BVR te leen? Niemand weet waar deze is gebleven en we willen het erg graag terug. Graag weer inleveren!!!!

 

Maar een berichtje op twitter werkt altijd. Een trouwe lezer van deze berichtjes reageerde gelijk en regelde een kassa voor ons. Bedankt broeder voor deze dienst.

 

De volgende morgen om 10:00 uur openden we voor de derde keer onze winkel. Het was gelijk al druk en we kunnen wel zeggen dat dit de hele morgen het geval was. We verkochten leuk. Rond 12 uur werd het iets rustiger tot een uur of één. Daarna kwam er een familie binnen die een neven en nichten dag had, en deze mensen kwamen voor een glaasje warme chocomel met zelfgebakken boterkoek en natuurlijk werd er ook leuk gekocht door dit groepje.

 

Ook Sinterklaas kwam een bezoekje brengen, toch mooi dat de goedheiligman ook even de moeite nam van het bezoeken. Ondertussen waren onze vier maatschappelijke stage lopers de Oosterdijk over geweest om potentiële klanten warm te maken voor de winkel en ook deze actie wierp zijn vruchten af.

 

Vele mensen kwamen even binnen om vervolgens te kopen. En aan het einde van de dag mocht het project van de Oekraïne een bedrag ontvangen van € 1400. Prachtige opbrengst, en met een dankbaar en voldaan gevoel deden we rond 17:00 uur de deuren van de winkel weer dicht. De bus werd terug gereden naar de loods en de laatste spullen werden terug gezet.

Iedereen die zich ingezet heeft voor deze dag, hartelijk bedankt. Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de BVR in 2013. 

 

Het hoofddoel is inmiddels bekend. Ik zal jullie vast vertellen welk doel het wordt en zal dan in het volgende kerkblad hier meer over vertellen. Voor wie afgelopen zondag in de Oosterkerk was, heeft gezien waar de collecte van deze dienst naar toe gaat. Ook wij gaan ons hier in 2013 hard voor maken. Het doel wordt: Hulp aan Roemenië.

 

Verder zal ik jullie de volgende keer vertellen wie de nieuwe secretaresse van de BVR gaat worden, want ook deze is bekend. Mooi nou!

 

Wens ik iedereen een warme adventstijd.

 

 

Vriendelijke groet,

Annie Dijkstra

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

Laatste berichten in het
Gastenboek

S.A.B. de Jong: Hallo lieve mensen van de St. BVR Sneek, wij waren totaal verrast en verheugd met jullie bijdrage voor [...]

29-12-17 13:59


Ankie Galama: Beste Jildou en alle vrijwilligers, Namens de Stichting Faridpur wil ik jullie complimenten maken voor [...]

27-03-17 22:33


harm jan bouwers: Gefeliciteerd met de mooie opbrengst en weer goed georganiseerde BVR. complimenten aan bestuur en vrijwilligers [...]

31-03-15 20:29


lees meer . . .

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

@BVRSneek op Twitter
© 2012-2017: BVR Sneek