Laatste Nieuws

De loods is open
voor inbreng op
donderdagavond
van 18.30-20.00 uur.

Hoofddoel 2018

Nieuwsbrief 9-11-2012

 

BVR nieuws

 

Vanaf deze plaats willen wij natuurlijk in de eerste plaats de Fancy Fair feliciteren met hun resultaat.

Een mooie opbrengst na een jaar van hard werken!

Goed om te zien dat er weer zoveel mensen samen iets groots neer kunnen zetten. Samenwerken voor een prachtig doel: de Herberg

 

En op deze manier werken er weer veel mensen voor goede initiatieven, zo is ook de BVR weer bezig om een winkel voor één dag te realiseren.

We mogen wederom gebruik maken van het pand aan de Kruizebroederstraat. Het goede doel voor deze dag is een bijdrage leveren aan het project Oekraïne 2013.

Het project Oekraïne 2013 is een initiatief van de Bogerman college.

Een aantal techniekleerlingen reist samen met hun techniekdocenten in het voorjaar af naar de Oekraïne om een school te helpen met het bouwen van een bibliotheek. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang.  Afgelopen herfstvakantie  is de voorbereidingsgroep naar de Oekraïne afgereisd om te inventariseren wat er nodig is, en welke voorbereidingen er door beide partijen moet worden ondernomen. Vanuit de verhalen bleek dat er veel nodig is maar dat er de afgelopen jaren ook al mooi wat gerealiseerd was. De groep heeft fors geld nodig om de reis te kunnen bekostigen. Zelfs het onderdak aldaar en de reiskosten betalen ze zelf om de bevolking daar geen extra kosten te bezorgen. Rector Wim-Jan Renkema vulde in de personeelskamer  van de Bogerman college een ‘eurometer’ . Daarop werd de eerste €7500,- die door de school is gedoneerd ingevuld. Er moet nog €7500,- ingezameld worden.

In het volgende kerkblad zal ik iets verder op het project ingaan.

 

Wat zullen we in de winkel gaan verkopen?

Deze keer zullen hoofdzakelijk de Sinterklaas en de Kerst centraal staan.  Volop kerstartikelen: kunstbomen; lichtjes; kaarsenstanders; kaarsen enz enz.

Ook willen we een tafel inrichten met boeken en dan hoofdzakelijk romans en literatuur.  Ook is het de tijd van gezelschapsspelletjes dus deze zijn ook van de partij.

Dan hebben we een mooie partij kerstkaarten voor u. Er zullen speculaaspoppen worden gebakken door de afdeling verzorging van het Bogerman , deze worden mooi ingepakt en kunnen door u worden gekocht voor de Sinterklaasavond. Deze afdeling zal ook de roomboterkoek verzorgen die we zullen serveren bij de koffie en sûkelademelk.

De afdeling techniek van de Bogerman zit ook niet stil, zij zullen voor u de volgende items maken:

Windlichten met de vorm van Davidster; waterpoort en een hart; vogelhuisjes; vogelvoederhuisjes; sneeuwschuivers; picknick  tafels waaraan 6 kinderen kunnen zitten; kruiwagens en dit allemaal van hout. Nu is het hen heel moeilijk inschatten vandaar dat we het volgende hebben bedacht.

Van al deze onderdelen staan er een aantal in de winkel, wanneer u hiervoor belangstelling hebt dan maken zij dit voor u op bestelling en zorgen ervoor dat u dit thuis afgeleverd krijgt.

Leuk voor de Sinterklaas of de Kerst.

Vanuit de Oekraïne zullen de volgende artikelen in de winkel staan: mooie massieve snijplanken; spatels; matroesjka’s, een partij sleutelhangers en nog veel meer.

 

Kortom het wordt weer een mooi gevulde winkel met vele nieuwsgierige spullen. Die wij natuurlijk allemaal willen verkopen.

 

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

Laatste berichten in het
Gastenboek

S.A.B. de Jong: Hallo lieve mensen van de St. BVR Sneek, wij waren totaal verrast en verheugd met jullie bijdrage voor [...]

29-12-17 13:59


Ankie Galama: Beste Jildou en alle vrijwilligers, Namens de Stichting Faridpur wil ik jullie complimenten maken voor [...]

27-03-17 22:33


harm jan bouwers: Gefeliciteerd met de mooie opbrengst en weer goed georganiseerde BVR. complimenten aan bestuur en vrijwilligers [...]

31-03-15 20:29


lees meer . . .

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

@BVRSneek op Twitter
© 2012-2017: BVR Sneek