Laatste Nieuws

De loods is open
voor inbreng op
donderdagavond
van 18.30-20.00 uur.

Hoofddoel 2018

Nieuwsbrief 27-07-2012 

 

FIETSEN VOOR ROEMENIË

 

Afgelopen jaar was het hoofddoel van de BVR het Hospice. Een prachtig doel waar we graag ons steentje aan wilden bijdragen. Daarnaast zijn er ook een paar subdoelen. Eén daarvan was “Fietsen voor Roemenie” met als stuwende motor ons commissielid Joop van der Meer. Tijdens de vergadering van begin juli kregen we een prachtig verslag met fotopresentatie.

 

In 2011 bezocht de Canadees Jack Glazema Roemenie. Daar hoorde hij van de 84 jarige pastor David (ook afkomstig uit Canada) dat sommige mensen 8 kilometer moeten lopen om de kerk te kunnen bezoeken. Met een fiets zou dit veel eenvoudiger zijn. Daarnaast zijn er twee weeshuizen waar de fietsen heel goed van pas komen. Thuisgekomen in Canada bedacht hij een plan om de mensen te kunnen helpen. Jack nam contact op met zijn goede vriend Joop v/d Meer in Nederland. Holland staat toch bekend om haar fietsen.

 

In de maanden die volgden verzamelde Joop z’n 50 fietsen. Deze zouden worden opgehaald met een busje zo krakkemikkig dat het met touw en plakband aan elkaar was geplakt. Het was niet vertrouwd om de fietsen zo naar Roemenie te sturen. De BVR heeft het vervoer van de fietsen gesponsord zodat deze veilig en netjes aankwamen.

 

Ook Jack en Joop reisden naar Roemenie om de weeshuizen te bezoeken. Sommige kinderen die er wonen zijn wees, echter veel kinderen zijn aan het tehuis toevertrouwd omdat de ouders er niet voor kunnen zorgen. Het eerste weeshuis van Batesti "HEAVEN FOR CHILDREN" biedt onderdak aan 50 kinderen van 1-18 jaar oud. De manager Evika verwoordt haar dankbaarheid in de woorden: het fietsprojekt is een zegen voor de kinderen.

 

Het volgende weeshuis ligt op 450 km in het plaatsje Brosteni. Het ligt zeer afgelegen en sinds het sluiten van de metaalmijnen heerst er veel armoede. In het weeshuis wonen 120 kinderen en daarnaast worden 100 kinderen na-schools opgevangen. Als gevolg van de ernstige armoede in het gebied zijn de sponsors en managers van het weeshuis een voedsel-programma begonnen voor de senioren die niet in staat zijn om zelf voor eten ze zorgen. "Het maaltijden op wielen" programma biedt mensen een warme maaltijd en doet boodschappen. De tieners van het weeshuis brengen, als motor van dit initiatief, dagelijks vrijwillig het eten bij de mensen. Tot nu toe gebeurde dit met de benenwagen, wat veel tijd kost en nu kan dit per fiets. De kinderen waren “ut de skroeven” toen ze de fietsen zagen, zo blij. De dank is groot. Vanuit Roemenie wordt ons Gods zegen toegewenst.

 

Een prachtig project wat de BVR met veel plezier gesteund heeft. Intussen zijn velen van ons op vakantie. Zoals ik vorig jaar al schreef "een houthakkermoet op tijd zijn bijl slijpen". Echter achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de "Winkel voor één Dag" in volle gang. In de volgende PS meer hierover. Alle goeds toegewenst.

 

Namens de BVR,

 

Jacobien Rozema Brouwer

 

PS: Op onze site www.bvrsneek.nl zijn nieuwe foto’s geplaatst van de BVR 2012. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

Laatste berichten in het
Gastenboek

S.A.B. de Jong: Hallo lieve mensen van de St. BVR Sneek, wij waren totaal verrast en verheugd met jullie bijdrage voor [...]

29-12-17 13:59


Ankie Galama: Beste Jildou en alle vrijwilligers, Namens de Stichting Faridpur wil ik jullie complimenten maken voor [...]

27-03-17 22:33


harm jan bouwers: Gefeliciteerd met de mooie opbrengst en weer goed georganiseerde BVR. complimenten aan bestuur en vrijwilligers [...]

31-03-15 20:29


lees meer . . .

Vrienden van de BVR

 

 


 

 


 

 


 

 

@BVRSneek op Twitter
© 2012-2017: BVR Sneek