Nieuws

Nieuwsbrief 26-03-2024

Afgelopen vrijdag de 22ste en zaterdag de 23ste maart was het dan eindelijk zover: de eerste echte gezamenlijke bazar – rommelmarkt van de BVR/Fancy Fair in de Veemarkthal. En wat een feestje was het zo met elkaar! Én wat een fantastische opbrengst:

25.000 euro !

We kunnen met elkaar terug kijken op een zeer geslaagd evenement met hopelijk vooral ook bij iedereen een gevoel van onderlinge saamhorigheid en verbinding! Samen staan we sterker en samen willen we doorgaan. We zijn trots óp en dankbaar vóór al die trouwe, enthousiaste vrijwilligers en medewerkers, die ook dit jaar zich weer voor honderd procent hebben ingezet om dit mooie resultaat te bereiken.

Bedankt:
-mannen van de loods die de hele week hebben gesjouwd en het transport hebben geregeld,
-dames van de theetuin voor de goede verzorging,
-de ‘opbouwers’ en de ‘inrichters’ van de Veemarkthal,
-de kaartverkoop-mensen,
-alle kopers en bezoekers
-alle stand verkopers,
-alle ‘raddraaiers’,
-alle plankjesverkopers,
-alle kopers en bezoekers,
-de bakkers van de snack kraam,
-mensen van de BHV,
-onze sponsoren
-alle opruimers en puinruimers,
-én iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze bijzondere BVR/Fancy Fair van 2024.
Dank!

De loods blijft de maand april gesloten. Via het kerkblad houden we u op de hoogte wanneer we weer open gaan.

Uitslag van de verloting
Op de onderstaande toegangskaart-nummers zijn de volgende prijzen gevallen:
1e prijs 1152 blauw: Ballonvaart
2e prijs 672 rood : Airfryer
3e prijs 1026 blauw: Gevulde bakkersmand
4e prijs 470 rood : Braadpan met slagersbon
5e prijs 729 blauw : Luxe theepakket
6e prijs 1093 rood : Tapasschaal+

De prijzen zijn na telefonische afspraak (06-21275067) op te halen.

Graag tot een volgende keer en met een hartelijke groet,
De Fancy Fair- en de BVR-commissie

 

Nieuwsbrief 26-01-2024

We hebben al veel bijzondere bazar-rommelmarkten achter de rug, maar die van 2024 wordt al historisch genoemd voordat hij begonnen is. Een heel bijzondere rommelmarkt, die gezamenlijk door de Fancy Fair en de BVR georganiseerd wordt. Samen staan we sterker en samen gaan wij door. Wij hopen van harte dat jullie je weer massaal willen aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en in te leveren bij één van de aangegeven adressen, of nog beter, door u/je digitaal aan te melden via de website www.bvrsneek.nl.

Naast de structurele doelen, zoals het onderhoud van de Martinikerk, het ondersteunen van 3 kinderen via Stichting Compassion en specifieke doelen binnen onze kerkelijke gemeente en lokale verenigingen, hebben wij voor dit jaar de volgende 2 hoofddoelen gekozen:

1. Fryslân foar Moldavië.
Door de economische situatie werken veel inwoners van Moldavië in het buitenland. Ouderen en kinderen blijven alleen achter. Steeds meer Friese kerken zetten zich in voor Moldavië, het armste land van Europa. Onder de noemer ‘Fryslân foar Moldavië’ gaan gemeenten aan de slag voor eenzame ouderen en kinderen in Moldavië. Samen met uw hulp wil de Fancy Fair/BVR dit project van Kerk in Actie van harte ondersteunen.

2. Stichting Doe een Wens
Deze stichting zet zich in om kinderen, die ernstig en soms zelf levensbedreigend ziek zijn, een onvergetelijke dag te bezorgen. Na soms lange voorbereidingen wordt er met de hulp van ouders, vrijwilligers en ziekenhuizen een Wish Journey georganiseerd waar het kind nieuwe en positieve energie van krijgt. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.

Samen kunnen we 22 en 23 maart 2024 weer tot twee onvergetelijke en succesvolle dagen maken.
Zonder uw steun lukt het ons absoluut niet. DUS DOE WEER MEE!!

Nieuwsbrief 22-12-2023

En dan is dit alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2023. Juist in deze laatste weken van het jaar kijken we wat vaker terug naar wat was en is geweest. Binnen de BVR willen we juist nu ook denken aan hen van wie we in het afgelopen jaar afscheid moesten nemen. Die vertrouwde BVR-gezichten, die trouwe medewerkers die er ieder jaar weer waren en die de BVR al zoveel jaren een warm hart toe hebben gedragen. Laten we hen in onze gedachten én herinneringen houden en denken aan hun dierbaren die achterbleven. Ook hen die vanwege leeftijd en of lichamelijke gebreken dit jaar de beslissing moesten nemen om niet meer actief mee te doen, sterkte en dank voor alle inzet in de afgelopen jaren. Tenslotte een woord van dank aan al diegene op wie we ieder jaar weer een beroep kunnen doen, al die trouwe medewerkers en vrijwilligers, bedankt! Zonder jullie geen BVR, dat is een ding wat zeker is!

Een mooi bruggetje naar het volgende punt namelijk:

Fancy Fair/BVR 2024
Vrijdag 22 maart 2024 en zaterdag 23 maart 2024

De besturen van zowel de Fancy Fair als van de BVR hebben unaniem besloten om hun krachten te bundelen! Een historisch moment kunnen we wel stellen. De afgelopen maanden zijn we “klein” begonnen met een speelgoed-/kerst-markt in november en 2x een boekenmarkt in december. Nu wagen we de sprong en gaan we met elkaar onze eerste grote rommelmarkt organiseren in de Veemarkthal! We zijn achter de schermen al druk bezig en houden u de komende tijd op de hoogte, we hebben er in ieder geval veel zin in.
Noteer alvast de datum!

De komende twee weken is het kerstvakantie en is de loods gesloten. Er is dus op 28/12 en 04/01 geen inbreng mogelijk. Op 11 januari 2024 staan we weer voor u klaar.

Tot slot willen wij u/jou goede feestdagen en vooral gezondheid, liefde en alle goeds toewensen voor 2024!

Warme groet,
Bestuur BVR

Nieuwsbrief 24-11-2023

Vrijdag 17 en zaterdag 18 november, daar was ie dan, de eerste échte gezamenlijke Fancy-Fair/BVR markt!

En wat was het geslaagd! Oké, het weer kon (vooral zaterdag) wat beter maar dat mocht de pret niet drukken. Hoe gezellig was het om na het sneupen even met een kopje koffie om de ‘stamtafel’ te zitten in de warme hal van onze mooie Martinikerk! De opbrengst van deze gezamenlijke markt gaat naar twee goeie én mooie doelen: Stichting Leergeld bij iedereen wel bekend en Stichting Jarige Job, deze stichting trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Fijn dat we een bijdrage kunnen leveren aan deze twee mooie organisaties!

Het was voor herhaling vatbaar! Sterker nog, we zijn alweer met de voorbereidingen begonnen van een volgende gezamenlijke markt, namelijk een boekenmarkt. Terecht kregen we van verschillende bezoekers de vraag waarom er, naast de kinderboeken geen boeken voor volwassenen waren?

Daarom:

Boekenmarkt BVR/Fancy Fair
Vrijdagmiddag 8 en 15 december van 13.30 tot 15.30
Westerkoor van de Martinikerk

Scoor voor uzelf of voor een ander een mooi tweedehands boek voor een bescheiden prijsje. Leuk voor een eventueel (kerst)cadeau of om zelf van te genieten! U/jij bent van harte welkom in het Westerkoor van de Martinikerk in Sneek, ingang tussen de grote vierkante blokken waar heel vroeger de torens stonden!

Voor nu een warme groet en tot een volgende keer,
De Fancy Fair- en de BVR-commissie

Nieuwsbrief 10-11-2023

December-verkoop Fancy-Fair / BVR

It giet oan, it sil heve, we gaan los!
De eerste échte gezamenlijke Fancy-Fair/BVR markt en wel op:

Vrijdag 17 november van 14.00 – 17.00 uur
en
Zaterdag 18 november van 10.00 – 13.00 uur
Locatie: Martinikerk

Wat hebben er beide heel veel zin in, ons eerste gezamenlijke activiteit! Verschillende keren hebben we al met elkaar om de tafel gezeten. Mooie verbindende gesprekken en ideeën kwamen langs. Hierover later ongetwijfeld veel meer. Voor nu eerst de gezamenlijke december-verkoop!

Wat kunt u verwachten?
Veel speelgoed groot en klein en natuurlijk veel verschillende kerstartikelen.

Wilt u voor niet al te veel geld nog even leuke 5 december inkopen doen of bent u op zoek naar bijzondere kerstartikelen kom dan vooral langs op vrijdag 17 november en/of zaterdag 18 november. Al zou het alleen maar zijn voor de gezelligheid!? Nogmaals van harte welkom!

Graag tot een volgende keer én met een warme groet,
De Fancy-Fair- en de BVR-commissie

Nieuwsbrief 28-07-2023

De schoolvakanties zijn bijna een week geleden begonnen, de BVR-loods is al gesloten en in het centrum van Sneek is het nóg gezelliger met de vele toeristen, kortom vakantietijd! Ook de medewerkers/bestuur BVR nemen hier de tijd voor, de loods is dan ook gesloten voor inbreng van donderdag 27 juli t/m donderdag 31 augustus. Vanaf donderdagavond 7 september staan de medewerkers weer klaar om uw spullen in ontvangst te nemen.

Zoals jullie weten hebben wij naast die mooie groep trouwe medewerkers ook het BVR-bestuur. Binnen deze groep hebben een aantal personen aangegeven dat ze willen stoppen als medewerker/bestuurslid. Koen Spyksma (voorzitter) en Siebe Nijboer (loodsbeheerder) en ook Lieuwe Marra, al zovele jaren werkzaam in de loods, gaan stoppen. Dit vinden we natuurlijk erg jammer, maar na zoveel jaren is het een keertje mooi geweest, toch! Vanaf 2008 heeft Koen de voorzittershamer gehanteerd, én hoe! Dankjewel Koen voor je leiding, je enthousiasme en je BVR-hart! Je hebt aangegeven dat je graag op de achtergrond mee wil blijven doen, daar hopen we in de toekomst natuurlijk dankbaar gebruik van te maken! Bedankt Siebe voor de ontelbare uren die jij, samen met Lieuwe én de andere “loodsmensen” in de loods hebt gewerkt. Wat een klus iedere keer weer, sterk werk! Natuurlijk wil ik jullie echtgenotes ook noemen, want écht je bent het niet alleen hoor, vrijwilliger bij de BVR. Op de een of andere manier wordt er bij al die de verschillende werkzaamheden binnen de BVR, ook al snel op een eventuele partner gerekend. Lieve dames ook jullie heel erg bedankt voor álles!

We gaan nu wat de BVR betreft in de vakantie-modus om daarna in september alles weer enthousiast op te pakken.

Een gezonde en mooie zomer toegewenst!

Hartelijke groet,
De BVR-commissie
(secretariaat@bvrsneek.nl)

Nieuwsbrief 14-04-2023

Het ligt weer achter ons; BVR 2023. Wat was het fijn en goed om zo met elkaar bezig te zijn voor onze mooie doelen! Én wat een geweldige opbrengst!!

17.500 euro!

Netto wel te verstaan en daar bedoelen we mee dat alle kosten (huur veemarkthal, boodschappen, veeg –en kraakauto gemeente enz., enz.) hier al van af zijn, prachtig toch!
We zijn hier ontzettend blij mee en ook trots op al die trouwe en enthousiaste vrijwilligers die dit weer voor elkaar hebben gekregen!
Bedankt,
-mannen van de loods die de hele week hebben gesjouwd en het transport hebben geregeld,
-de vele collega’s van de Fancy Fair,
-de ‘opbouwers’ en de ‘inrichters’ van de Veemarkthal,
-alle stand verkopers,
-dames van de theetuin voor de goede verzorging,
-alle ‘raddraaiers’,
-alle plankjesverkopers,
-alle kopers en bezoekers,
-de snack kraam,
-de kaartverkoop,
-alle opruimers en puinruimers,
-de middenstanders die de cadeautjes voor het draaiend rad hebben gesponsord.
-en iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de BVR van 2023,
Dank!

Uitslagen van de verloting tijdens de BVR-dagen
Op de onderstaande toegangskaart-nummers zijn de volgende prijzen gevallen:
1e prijs blauw 741 : Ballonvaart
2e prijs rood 58 : Braadpan met slagersbon
3e prijs blauw 217 : Gevulde bakkersmand
4e prijs blauw 6 : Leren riem Waterpoort Sneek
5e prijs rood 446 : Luxe theepakket
6e prijs blauw 1231 : Parfumerie pakket voor hem en haar
De prijzen zijn na telefonische afspraak (06-21275067) op te halen.

De loods blijft voorlopig gesloten.
We melden ons weer via een bericht in het kerkblad en op de website.

Nieuwsbrief 03-04-2023

De BVR dagen 2023 op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april zitten er weer op.
Het waren weer prachtige dagen met een mooie opbrengst:

17.500 euro (netto)

 

Uitslagen van de verloting tijdens de BVR-dagen
Op de onderstaande toegangskaart-nummers zijn de volgende prijzen gevallen:

1e prijs blauw 741 : Ballonvaart
2e prijs rood 58 : Braadpan met slagersbon
3e prijs blauw 217 : Gevulde bakkersmand
4e prijs blauw 6 : Leren riem Waterpoort Sneek
5e prijs rood 446 : Luxe theepakket
6e prijs blauw 1231 : Parfumerie pakket voor hem en haar

De prijzen zijn na telefonische afspraak (06-21275067) op te halen op vrijdag 7 april a.s.

Nieuwsbrief 13-01-2023

Na een aantal jaren van Corona en daarna een heel bijzondere BVR in de Zuiderkerk in 2022, willen we in 2023 graag weer ‘groot’ uitpakken voor de 46ste BVR in de Veemarkthal.

We hopen met elkaar op fantastische BVR-dagen op 31 maart en 1 april mét natuurlijk een mooie opbrengst. Dat we ook deze keer weer met een grote groep enthousiaste vrijwilligers de verbinding en saamhorigheid mogen ervaren!

Naast onze structurele doelen, namelijk het ondersteunen van 3 kinderen via Stichting Compassion en de specifieke doelen binnen onze kerkelijke gemeente en lokale verenigingen, hebben wij voor dit jaar 2 hoofddoelen uitgekozen:

1. Stichting Elnura werkt voor kansarme kinderen in moeilijke leefsituaties in Bisjkek, Kirgizië. Kirgizië is net als Oekraïne een voormalige Sovjetrepubliek en heeft extra te lijden onder de aan Rusland opgelegde sancties. De prijzen van voedsel stijgen enorm en de roebels van in Rusland werkende familieleden zijn niets meer waard. Van compensatie door de overheid is geen sprake.In twee dagopvangcentra komen nu dagelijks rond 75 kinderen voor een warme maaltijd. Voor € 304,80 kan één kind een jaar lang 6 warme maaltijden per week krijgen. “Helpen helpt” !!

2. In het pand van de doarpswinkel in Ysbrechtum zullen 3 appartementen worden gerealiseerd. Deze verbouwing/aanpassing is expliciet bedoeld voor bewoning met een sociaal doel. Verder wordt hiermee het behoud van de winkelactiviteiten en de leefbaarheid voor verschillende leeftijdsgroepen in het dorp bevorderd. De BVR steunt dit project van harte.

Beide doelen willen we graag van harte aanbevelen.
Samen kunnen we 31 maart en 1 april weer tot twee onvergetelijke en succesvolle dagen maken! Doet u / doe jij / doen jullie ook weer mee???

Graag tot de volgende keer.
Hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 20-12-2022

Alweer het laatste nieuwsbrief van dit jaar, het jaar 2022. Een jaar wat begon met een dichte loods, geen inbreng, maar gelukkig konden we in februari al wel weer een loodsverkoop organiseren én (wat voelde dat goed!) stilletjes plannen maken voor de 45ste BVR in de Zuiderkerk op 6 en 7 mei 2022. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde BVR, anders misschien dan wat we gewend waren, maar het was wél een hele speciale, op de plek waar het ooit begonnen is!

We zijn dan ook blij dat we jullie kunnen vertellen dat we in 2023 weer een BVR gaan organiseren.

En wel op 31 maart en 1 april 2023!
Veemarkthal Sneek

Noteer alvast de datum, graag vertellen we in de volgende nieuwsbrief meer.
We hebben er weer zin in!

De loods is vanaf deze week (kerstvakantie) gesloten. Donderdag 5 januari is dan weer de eerste inbrengavond.

Het is vandaag wanneer ik dit schrijf 19 december, nog een kleine week dan vieren we het kerstfeest, een week later is het al 2023.
Ook dit jaar hebben we weer afscheid moeten nemen van fijne en betrokken vrijwilligers, mensen die zovele jaren trouw hebben meegewerkt. We gaan ze missen op de voor hen én voor ons zo vertrouwde plekken. Laten we hen in onze gedachten én herinneringen houden en denken aan hun dierbaren die deze lege plek dagelijks ervaren.

Tot slot willen we u/jou mooie feestdagen en vooral gezondheid, liefde en alle goeds toewensen voor 2023!

Een warme groet,
Koen, Jan, Klaas, Siebe, Hieke, Jildou

Nieuwsbrief 28-10-2022

Allereerst onze hartelijke felicitaties voor alle Fancy Fair mensen!
Wat een mooie opbrengst! En wat is het fijn dat het harde werken van de afgelopen periode dan op deze manier beloond mag worden, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Twee jaar geleden zijn wij als BVR begonnen met het sponsoren van drie kinderen via Stichting Compassion.

Omdat het alweer een poosje geleden is volgt hier wat informatie:
“Compassion is een organisatie die kinderen uit verschillende landen financieel wil ondersteunen. Door deze maandelijkse sponsorbijdrage wordt je sponsorkind in een Compassion-project opgenomen dat door een lokale kerk wordt uitgevoerd. Je sponsorkind gaat op een aantal dagen per week naar het projectgebouw. De activiteiten zijn per land verschillend. In landen waar het onderwijs gratis is, gaan de kinderen naar school en daarna voor aanvullend onderwijs en projectactiviteiten naar het project. Waar onderwijs niet gratis is, vinden ook de schoollessen in het project plaats. Het Compassion-project begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van ieder kind op sociaal, emotioneel, economisch, cognitief, fysiek en geestelijk gebied”.

Een prachtig initiatief waar we ruim twee jaar geleden volmondig ja tegen hebben gezegd!
Vanaf dat moment volgen en ondersteunen wij financieel drie kinderen; Velicious (Kenia), Lorenzo (Brazilië) en Shithi (Bangladesh)

Dankzij onze sponsoring krijgen ze echt een kans op een betere toekomst. Een kind sponsoren betekent dat je op afstand naast een kind bent gaan staan. Je geeft het via het Compassion-programma de kans op een leven zonder armoede.
Er wordt op ons gerekend!
Wilt u ons helpen zodat we met deze ondersteuning door kunnen blijven gaan?
Dan kunt u een bedrag storten op het rekeningnummer van de BVR:
NL94 RABO0356110001 (St. BVR Geref. kerk)

Bij voorbaat onze hartelijke dank, héél graag willen wij als BVR hiermee door blijven gaan!
Voor vragen en/of opmerkingen: secretariaat@bvrsneek.nl

Voor nu een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 26-08-2022

Na een mooie lange zomerperiode gaan de deuren van de BVR-loods aan de Touwslagersstraat 24 weer open.
We hebben er zin in!
Vanaf donderdagavond 1 september is iedereen tussen 19.00 – 20.00 uur welkom om goede en nog herbruikbare spullen te brengen.
Graag tot ziens!

Inbreng van goede en herbruikbare spullen
Iedere donderdagavond van 19.00 – 20.00 uur
Touwslagersstraat 24 (industrieterrein De Hemmen)


Hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 20-05-2022


6 en 7 mei 2022 BVR – Zuiderkerk 13.000 euro!!

Wat een geweldig bedrag en wat zijn we hier blij mee! We gingen er vanuit dat de opbrengst natuurlijk niet zo zou zijn als 3 jaar geleden maar hoopten stiekem wel dat dit bedrag rond de 10.000 zou zijn. Nu dus 13.000 euro, prachtig!

Bedankt:
Bezoekers, kopers, gulle middenstanders, medewerkers, vrijwilligers, rad-draaiers, chauffeurs, sorteerders, mensen van het laden en lossen, kooksters, eters, mensen van het opbouwen, snack-bakkers, plank-en kaart-verkopers, opruimers, koffie/thee/fris-schenkers, en álle anderen die aan deze mooie opbrengst hebben meegewerkt!!
Dank nogmaals!

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd evenement met hopelijk vooral ook een gevoel van onderlinge saamhorigheid en verbinding. Voor de één voelde deze locatie als warm, gezellig en intiem aan terwijl voor de ander juist de Veemarkthal de plek is voor een “echte” BVR. Hoe dan ook, het was in ieder geval heel speciaal, de 45ste BVR op de plek waar het ooit is begonnen: De Zuiderkerk aan de Rienck Bockemakade!

Voor de BVR breekt nu een wat rustiger periode aan. De inbreng op de donderdagavond is tot na de zomervakantie gesloten. We melden ons weer via kerkblad en website.

Voor nu wensen we jullie allen mooie zomermaanden toe en graag tot ziens!

Hartelijke groet,
De BVR-commissie
(Koen, Jan, Klaas, Siebe, Hieke en Jildou)

Nieuwsbrief 29-04-2022

Nog 1 weekje en dan gaan het beginnen, de 45ste BVR! Anders deze keer dat wel, ten eerste een andere locatie en ook natuurlijk in een andere periode. Toch vertrouwen we erop dat het ook nu weer net zo’n mooie en ook weer onvergetelijke belevenis gaat worden als de voorgaande keren! En dat gaat hopelijk gebeuren met hulp en medewerking van velen én natuurlijk met de komst van een ieder! Dus doe mee of kom langs op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei in de Zuiderkerk.

En wat is het fijn dat we ook nu weer kunnen genieten van een drie gangen menu van de altijd enthousiaste mensen van SamenEten met de BVR! Het belooft een heel bijzondere maaltijd te worden. Hoe je hiervan kunt genieten staat hieronder vermeld:

Vrijdag 6 mei 2022 Zuiderkerk
17.30 uur aan tafel
3 gangen menu incl 2 consumpties € 20,= pp
Wilt u dit unieke diner niet missen dan adviseren wij om te reserveren.
sameneten@pknsneek.nl of 06 – 22 92 58 86

Graag noem ik ook nog een keer onze doelen:

-Vluchtelingenhulp in Oekraïne
en
-Inrichting jeugdhonk Martinikerk

Heel graag zeggen we tot ziens in de Zuiderkerk op:

Vrijdag 6 mei 13.00 – 19.00 uur
Zaterdag 7 mei 10.00 – 14.00 uur

Hartelijke groet,

De BVR commissie
(voor vragen of inlichtingen: secretariaat@bvrsneek.nl of tel: 0515-422488)3

Nieuwsbrief 18-03-2022

It giet oan!

Na 2 jaar uitstel vanwege corona gaan we weer een BVR organiseren! En wat voor één, een hele speciale dit jaar. Ten eerste is het een lustrum editie, het wordt maar liefst de 45ste! En ten tweede deze keer op een wel heel bijzondere locatie, de plek waar de BVR ooit is begonnen. We gaan deze BVR vieren in de Zuiderkerk en wel op

vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei a.s.

Het wordt een feestelijk gebeuren waar we ook op uw steun en enthousiasme hopen te kunnen rekenen. Met en voor elkaar hopen we er weer een prachtig weekend van te maken!

Natuurlijk weer met het alom bekende draaiend rad, de gezellige koffie en theetuin, de warme snacks (de inwendige mens moet natuurlijk ook niet worden vergeten!), de bloemenkraam (8 mei Moederdag!), de boeken, grote en kleine meubels en natuurlijk de verkoopkramen zoals u die van ons gewend bent met voor elk wat wils! Het begint bij ons als BVR bestuur al behoorlijk te kriebelen, we hebben er veel zin in en kijken er naar uit om elkaar na 2 jaar in deze bijzondere ambiance te ontmoeten! Wilt u wellicht assisteren bij de verkoop of helpen in de theetuin? Geef u dan op d.m.v. het invullen van het formulier dat u kunt vinden in de PS. Doe gezellig met ons mee dan maken we er met elkaar iets moois van!


Er staat tot aan de komende BVR van 6 en 7 mei nog 1 loodsverkoop gepland en wel op:

Vrijdag 25 maart 2022
(voorlopig laatste loodsverkoop)
Van 13.00 – 17.00 uur
BVR-loods Touwslagerstraat 24
Graag tot ziens!

Vanaf 1 april is er geen inbreng meer mogelijk op de donderdagavond. Donderdag 31 maart is dus voorlopig de laatste inbrengavond. Vanaf dat moment beginnen we in te pakken om eind april alles naar de Zuiderkerk te brengen. Een hele klus altijd maar zoals eerder gezegd, we hebben er zin in!

We realiseren ons dat dit stukje BVR-nieuws veel informatie bevat daarom hieronder nog een keer alles op een rij:

 • Vrijdag 25 maart loodsverkoop 13.00 – 17.00 uur BVR-loods in de Touwslagerstraat
 • Donderdag 31 maart laatste inbrengavond voor de BVR van 2022, vanaf 1 april is de loods voorlopig gesloten voor inbreng.
 • 45ste BVR Zuiderkerk
  Vrijdag 6 mei 2022 13.00 – 19.00 uur
  Zaterdag 7 mei 2022 10.00 – 14.00 uur

Graag tot de volgende keer en met een hartelijke groet, de BVR-commissie

Nieuwsbrief 11-02-2022

We zijn blij dat we weer (beperkt) open kunnen gaan voor inbreng!
U kunt uw overbodige spullen die schoon én heel zijn en nog prima een tweede ronde mee kunnen, weer brengen op de donderdagavond tussen 19.00 – 20.00 uur bij de BVR-loods aan de Touwslagerstraat 24. Houdt rekening met de onderlinge afstand en misschien een (korte) wachttijd. Dit is omdat we eerst moeten controleren of de spullen die u brengt verkoopbaar zijn. Dit klinkt streng maar zo is het niet bedoeld…! Het heeft te maken met het feit dat wij bij de stort worden gezien als bedrijf en dus moeten betalen. Vandaar de selectie die wij van te voren toepassen. Niet leuk misschien maar wel noodzakelijk.

Ook gaan we weer starten met de loodsverkopen. De eerstvolgende is:

Vrijdag 25 februari 2022
Van 13.00 – 17.00 uur
BVR-loods Touwslagerstraat 24 (De Hemmen)

Er is weer van alles te koop, van boeken tot vazen van lampen tot gereedschap en ga zo maar door! Ook is er deze keer iets heel bijzonders: Beppes dahlia’s. Er zijn een beperkt aantal tasjes gevuld met dahliaknollen. Ze zijn geschonken door trouwe BVR-vrijwilligers en de opbrengst ervan gaat naar de BVR, hoe bijzonder!

Even een lyts ferhaeltsje:

Beppes dahlia’s
Het waren beppe haar hoogtijdagen; de BVR verkoopdagen. Vanaf woensdagmorgen was ze in de veemarkthal te vinden. Als rechterhand van tante Aukje sorteerde ze de kleding en werden de kleedjes zorgvuldig opgevouwen. Haar grootste kracht was de zaterdagmiddag afwas. Met engelengeduld werden de melkkannetjes schoongemaakt. Heel gewoon, en in het licht van nu heel bijzonder.

Beppe had nog een passie namelijk haar tuin. In de grientetûn van pake verbouwde ze dahlia’s want dat was ze van thuis uit zo gewend. Beppe verkocht het huis aan haar schoonzoon en die kreeg de dahlia’s erbij cadeau. Goed op passe hear, want dizze binne hiel bysûnder. Een oud en sterk ras; net als beppe. En zo kon ze nog jaren van haar dahlia’s genieten. Beppe is niet meer onder ons, echter haar dahlia’s bloeien nog iedere zomer. Schoonzoon past er goed op en iedere najaar worden ze liefdevol in kisten gedaan om te overwinteren. Met het voorjaar in aantocht komen ze weer voor het licht. Er wordt een mooi plan bedacht. De BVR gaat Beppe’s dahlia’s verkopen zodat veel meer mensen ervan kunnen genieten. Kopers wordt wel  gevraagd om de dahlia’s liefdevol te verzorgen en slakken op een afstand te houden. Bij de aankoop krijgt u een lijstje met tips. Eentje daarvan is van Beppe zelf.

Prachtig en zo bijzonder om dit verhaal juist nu te horen, toch! Nogmaals dank goede gevers voor de tijd en de energie, de bollen en dit mooie gebaar!
Deze tassen met dahliaknollen zijn op vrijdag 25 februari te koop tijdens de loodsverkoop.
Op is wél op!

Welkom en graag tot ziens!

Hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 24-12-2021

Dit wordt alweer het laatste “BVR-stukje” van het jaar 2021. Wat is dit jaar weer snel voorbij gegaan! Terugkijkend was het ook dit jaar niet een BVR jaar zoals we dat jaren gewend zijn geweest. Met natuurlijk een Bazar-Veiling-Rommelmarkt eind maart daar in die voor ons overbekende Veemarkthal. Zo bijzonder om met die mooie, grote groep enthousiaste vrijwilligers al die bijzondere en vaak inspirerende doelen met een zo hoog mogelijk geldbedrag te mogen ondersteunen! We hopen natuurlijk dat dit ooit weer mogelijk wordt.

Wat zijn we blij dat we door een aantal loodsverkopen in het afgelopen jaar toch onze drie financiële adoptiekinderen konden blijven onderhouden…! Naast de vaste lasten die iedere maand terugkomen zijn dat onze “bijzondere verplichtingen” waar wij heel veel waarde aanhechten!

Over loodsverkopen gesproken, u weet dat alles voorlopig weer stil ligt. Geen loodsverkoop dus voorlopig en ook geen Martinimarkt. Dit zou een tweedaagse verkoop worden van overbodige Martinikerkspullen die de BVR samen met de Fancy Fair zou gaan organiseren. Hou de websites en eventueel de facebookpagina van de verschillende organisaties in de gaten. Jammer maar het is nu niet anders…

In deze donkere dagen voorafgaand aan het feest van het Licht willen we juist nu ook denken aan hen van wie we in het afgelopen jaar afscheid moesten nemen. Die vertrouwde BVR-gezichten, die trouwe medewerkers die er ieder jaar weer waren en die de BVR al zovele jaren een warm hart toe dragen. Laten we hen in onze gedachten én herinneringen houden en denken aan hun dierbaren die achterbleven.

Laten we het contact blijven zoeken én houden met elkaar!

Tenslotte willen we u/jou mooie feestdagen en vooral gezondheid, liefde en alle goeds toewensen voor 2022!

Een warme groet,
Koen, Jan, Klaas, Siebe, Hieke, Jildou

Nieuwsbrief 10-09-2021

Wat vinden we het fijn dat we jullie kunnen meedelen dat we in beperkte vorm weer open gaan voor inbreng! Vanaf 6 september kun je telefonisch (06–82071253) of via de mail (inbreng@bvrsneek.nl) een afspraak maken met een van de bestuursleden. Zij komen daarna langs om te kijken of uw overbodige spullen/huisraad eventueel voor de BVR nog bruikbaar én verkocht kan worden.

Vanaf donderdag 7 oktober kunt u zelf ook weer langskomen en is de loods van 19.00 -20.00 uur weer open voor inbreng. Van harte welkom (weer)!

Wel verloopt de inbreng vanaf nu een beetje anders: Alles wordt vooraf tijdens de inbreng eerst gecontroleerd. Uit noodzaak hebben we voor deze “vorm” moeten kiezen. Leuk is het niet maar er is een goede reden voor waarom wij van tevoren de spullen zorgvuldig moeten sorteren. Alles wat we binnen krijgen en wat niet meer bruikbaar of misschien kapot is kan soms rechtstreeks naar de stort. Maar het punt is dat we bij de stort worden gezien als een bedrijf, en daarom moet er voor elke storting worden betaald! Dit is en blijft voor ons al jaren een lastig punt, en daarom willen we dan ook zo weinig mogelijk gebruik maken van de stort. Vandaar dat we nog “strenger” moeten zijn bij de inbreng. We hopen van harte op jullie begrip!

BVR-loodsverkoop
Wij hebben besloten om iedere laatste vrijdag van de maand een loodsverkoop te organiseren. Te beginnen op vrijdag 24 september van 13.00 – 17.00 uur.

Dus:
BVR-loodsverkoop
Wanneer: iedere laatste vrijdag van de maand
Hoe laat : 13.00 – 17.00 uur
Waar : BVR loods Touwslagerstraat 24 (industrieterrein De Hemmen) Sneek

Nog even alles op een rijtje:

 • Vanaf 6 september via telefoon of mail afspraak maken voor eventueel ophalen van spullen.
 • Vanaf donderdag 7 oktober is er tussen 19.00 – 20.00 uur weer inbreng mogelijk ((wel rekening houden met ‘langere wachttijden’ i.v.m. controle inbreng spullen…)
 • Vrijdag 24 september van 13.00 – 17.00 uur BVR-loodsverkoop in de loods aan De Hemmen 24.
  Voortaan wordt er iedere laatste vrijdag van de maand van 13.00 – 17.00 uur een loodsverkoop georganiseerd.

Heeft u vragen of is iets nog niet helemaal duidelijk?
Stuur dan een mailtje naar secretariaat@bvrsneek.nl of telefonisch 0515-422488.

Graag tot ziens en met een hartelijke groet,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 02-04-2021

Hebt u al eens even online geshopt in de BVR-loods? Dit gaat heel gemakkelijk, u hoeft alleen maar op het winkelwagentje te klikken. Zo kun je lekker even sneupen en wie weet kom je ook nog wat leuks tegen!

Naast het online shoppen zijn we met nog iets nieuws begonnen. En dat is op afspraak winkelen in de BVR-loods!
Zoals u weet heeft onze loods vorig jaar een grondige opknapbeurt gehad. Alle spullen staan nu mooi uitgestald op stellingen, je hebt daardoor een goed overzicht. En wat ook fijn is, we vullen het steeds weer aan uit “onze voorraad”.

En hoe gaat dit op afspraak winkelen nu in z’n werk? Wanneer je op het Winkelen-op-afspraak linkje klikt kun je een tijdsblok reserveren voor 2 personen en voor 20 minuten. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je via de mail de bevestiging. En dan shoppen maar, natuurlijk op een verantwoorde en veilige manier!

Afgelopen weekend gingen zo voor de eerste keer weer de deuren van de BVR-loods open. Er werd meteen goed gebruik van gemaakt, wat fijn dat dit weer kan! We vinden het fijn dat we op deze manier jullie weer eens kunnen verwelkomen in de BVR-loods! Op vrijdag 9 en zaterdag 10 april is de volgende winkelen op afspraak in de loods!

Misschien tot dan en met een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 05-03-2021

Beste mensen normaal gesproken zouden dit de laatste weken zijn voordat de jaarlijkse BVR eind maart/begin april weer los zou barsten. Dit zouden de weken zijn waarin we alle puntjes nog even op de i willen zetten, nog even alles langslopen en nakijken, winkeliers en andere middenstanders bezoeken en ga zo maar door. Het zou dit jaar voor de 45ste keer zijn. Maar evenals vorig jaar is het ook dit jaar (helaas) niet mogelijk om dit unieke en bijzondere gebeuren te organiseren.

Zoals jullie misschien weten hebben we vorig jaar onze loods aan de Touwslagerstraat heringericht zodat we op een veilige en verantwoorde manier loods-verkopen kunnen organiseren. De bedoeling was dat dit 1x per maand zou plaatsvinden. De reacties waren na 2 maanden al heel positief maar door de lockdown staat dit natuurlijk nu even stil.

Maar wij zitten niet stil, de kerstspullen zijn inmiddels weer opgeruimd en de winterkleding is vervangen door de zomerkleding. Zodra het weer mag en kan gaan we weer verkoop dagen organiseren. Hou onze site bvrsneek.nl en eventueel Facebook in de gaten.

Wanneer er weer inbreng mogelijk is kunt u dit vinden op onze site of via het kerkblad. Een vriendelijk verzoek om geen spullen bij de deur achter te laten!

Nu nog iets nieuws: Sinds een aantal weken hebben we een webwinkel! Op onze site staat een link die je door verwijst naar onze online winkel. We proberen elke week het aanbod uit te breiden. Er zijn al een aantal spullen uit de loods op deze manier verkocht, heel fijn!

Want we hebben natuurlijk wel onze maandelijkse “verplichtingen” aan Velycious uit Kenia, Lorenzo uit Brazilië en Shithi uit Bangladesh. Onze drie Compassion-sponsorkinderen. Dankzij de verkopen kunnen wij deze kinderen én ook andere kleinere projecten financieel blijven ondersteunen. Belangrijk!

Tot zover en met een warme groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 18-12-2020

Dit is alweer het laatste “BVR-stukje” van het jaar 2020. En wat een bijzonder jaar is het geweest. Natuurlijk ging de BVR net als ontzettend veel andere activiteiten ook niet door! Na een lange en ook “stille periode” hebben we voorzichtig gekeken na wat er over een poos misschien wel weer mogelijk was. Ook wilden we graag proberen contact te blijven houden met die groep trouwe vrijwilligers die al zoveel jaren onze BVR een warm hart toedragen. We zijn toen begonnen met loodsverkopen, op een veilige en verantwoorde manier. Fijn dat dit weer even kon!

En nu? Nu zitten we in een periode van rust en even geen activiteit. En gaan we ons voorbereiden op de kerstdagen en de jaarwisseling. Dit jaar ook zo heel anders dan anders.
En hopelijk blijft er contact, hoe klein ook. Want juist nu denken we ook aan die vertrouwde BVR-gezichten die niet meer in ons midden zijn. Zij zullen blijven voortleven in de verhalen van zoveel jaren BVR. Laten we contact zoeken én houden met hen die achterbleven.

Tenslotte willen wij u/jou goede feestdagen en vooral gezondheid, liefde en alle goeds toewensen voor 2021!

Een warme groet,

Koen, Jan, Klaas, Siebe, Susan, Jildou

Nieuwsbrief 04-12-2020

Na weken van voorbereidingen hadden we afgelopen vrijdag 27 november en zaterdag 28 november, weer een loodsverkoop!

En er was nogal wat voorbereiding voor nodig om zover eerst te komen…! Eerst moesten de mannen behoorlijk aan het opruimen. Stellingen bouwen en ruimte maken. Spullen klaar zetten…, wat moet er naar beneden? Heel veel dozen door de handen… en op de juiste plaats brengen. Daarna de sorteer dames in kleine groepjes uitpakken, etaleren en prijzen. Ook dat was ook nog een hele klus! Ondertussen hebben de boekenmannen de bibliotheek ingericht en de boeken geprijsd. Geweldig die inzet allemaal!

En dan is het zover, onze eerste verkoopdagen.
Hoe zal het gaan? Komen er wel mensen? We waren eerlijk gezegd gewoon een beetje gespannen en wat schetst onze verbazing toen we rond 12.30 uur arriveerden bij de loods?
De eerste mensen stonden al voor de deur te wachten om gelijk om 13.00 uur naar binnen te kunnen gaan!

We hebben 25 winkelmandjes aangeschaft en iedereen moest er verplicht een mee naar binnen nemen zodat we goed zicht hadden dat er niet meer dan 25 gasten binnen waren. Toen de mandjes op een gegeven moment op waren stonden de mensen keurig in de rij te wachten. Ook binnen werd de onderlinge afstand goed bewaard. Om ongeveer 15.00 uur was de rij weggewerkt en liep het verder de hele middag nog lekker door.

Ook waren de reacties van de mensen hartverwarmend, zowel van de klanten maar ook juist van de BVR medewerkers van het eerste uur, heel fijn!

Wij hebben 2 prachtige dagen gehad!
We gaan nu alles weer aanvullen en gaan dan dit jaar nog 1 keer open en wel vrijdag 11 december en zaterdag 12 december zodat we nog wat meer ruimte krijgen en dan (hopelijk) misschien in het nieuwe jaar weer nieuw spullen kunnen innemen.

Namens het bestuur,
Koen Spyksma


Volgende loodsverkoop:
Vrijdag 11 december van 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 12 december van 9.00 – 12.00 uur

Voor nu weer sterkte toegewenst en met een hartelijke groet,

Bestuur BVR

Nieuwsbrief 20-11-2020

Wat is er (en wordt er nog steeds) hard gewerkt in de loods, steeds in kleine groepjes werden en worden er dozen uitgepakt, stellingen neergezet, planken ingericht en gezellige hoekjes gecreëerd!

De loods is er nu klaar voor! We hebben alle maatregelen getroffen zodat u zo veilig mogelijk een bezoekje kunt brengen. Van u als bezoeker wordt verwacht dat u een mondkapje draagt. Ook krijgt u bij de ingang een boodschappenmand, op deze manier kunnen we tellen hoeveel mensen er binnen zijn. De looproute is overzichtelijk en natuurlijk houdt u zelf rekening met de 1,5 meter afstand.

De loodsverkoop staat gepland op:

Vrijdag 27 november van 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 28 november van 9.00 – 12.00 uur

Voor actuele informatie verwijs ik graag nog een keer naar onze website: www.bvrsneek.nl

We hopen dat we elkaar binnenkort op een veilige manier kunnen ontmoeten!

Veel sterkte en met een hartelijke groet,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 06-11-2020

Om u een kijkje te geven in onze mooie opgeruimde loods hierbij een aantal foto’s:

Wat is er hard gewerkt, steeds in kleine groepjes werden dozen uitgepakt, stellingen neergezet en gezellige hoekjes ingericht.

We realiseren ons natuurlijk terdege dat het nu (op het moment dat ik met deze tekst bezig ben) nog maar de vraag is of we binnenkort op een veilige manier 1x in de maand open kunnen gaan…

De loods is er in ieder geval klaar voor. En wij hebben alle maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk een bezoek aan de loods te brengen. Van u als bezoeker wordt verwacht dat u een mondkapje draagt. Alles is nu eerst afwachten en onder voorbehoud.

Wel noemen we alvast de twee weekenden wanneer de loods (indien mogelijk) open is:

Vrijdag 13 november van 13.00 – 17.00 uur  gaat niet door
Zaterdag 14 november van 9.00 – 12.00 uur gaat niet door

(onder voorbehoud)
Vrijdag 27 november van 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 28 november van 9.00 – 12.00 uur

Nogmaals dit is onder voorbehoud. Voor de actuele informatie verwijs ik graag naar onze website: www.bvrsneek.nl

Laten we hopen dat we elkaar binnenkort op afstand weer kunnen ontmoeten!

Veel sterkte en met een hartelijke groet,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 23-10-2020

De afgelopen weken zijn we in kleine groepjes en rekening houdend met de 1,5 meter afstand, goed bezig geweest in de loods. Er zijn stellingen geplaatst, veel meubels versjouwd, extra wanden neergezet, heel veel dozen van boven gehaald en uitgepakt en ga zo maar door.

En waarom? Binnen het bestuur liepen we al een poosje rond met het idee om wat vaker een loodsverkoop te gaan organiseren. Natuurlijk op de veilige manier zoals u de afgelopen keren van ons gewend bent. Nu hebben wij een creatieve en slimme loods-man die tijdens zijn zomerreces op de camping een nieuwe indeling van de loods heeft gemaakt. Daarna zijn we met een aantal vaste vrijwilligers (waarvoor onze dank natuurlijk!) aan de slag gegaan. Én het resultaat mag er zijn!

Maar helaas weten we nu ook dat we voorlopig nog niet kunnen starten. Jammer maar het is niet anders, samen zijn én voelen we ons verantwoordelijk! Zodra het kan en het ook weer vertrouwd is laten wij het u weten!

De volgende keer hoop ik wat foto’s te kunnen plaatsen.

Voor nu een hartelijke groet,
de BVR-commissie

Nieuwsbrief 18-09-2020

In het vorig kerkblad hadden we er al een melding van gemaakt, binnenkort weer een loodsverkoop. Fijn dat we jullie hier wederom voor uit kunnen nodigen en wel op:

vrijdag 25 september van 14.00 – 16.30 uur
en op
zaterdag 26 september van 10.00 – 14.00 uur

Uiteraard willen we ons weer aan de coronavoorschriften houden. We hanteren de 1,5 meter, zorgen voor een doorloop met een duidelijke looproute en houden het aantal bezoekers in de gaten. We rekenen er op dat iedere bezoeker hierin ook zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt. Wanneer u geen klachten heeft bent u natuurlijk van harte welkom!

De bovenverdieping blijft ook nu weer gesloten. We proberen de meubels zoveel mogelijk uit te stallen, evenals klein elektra, witgoed, lp’s, dvd’s cd’s enz. We hopen op goed (droog) weer zodat we de boeken weer gezellig buiten op de tafels kunnen leggen!

Heeft u nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Bel of mail dan naar 0515-422488 of secretariaat@bvrsneek.nl


Tot zover en met een hartelijke groet,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 12-06-2020

Na uitgebreid overleg hebben we als commissie besloten om binnenkort een BVR-loodsverkoop te organiseren.
Uiteraard houden wij ons aan de voorschriften, we hanteren de 1,5 meter, zorgen voor een doorloop met een duidelijke looproute. Ook het aantal bezoekers wordt geteld en indien nodig (tijdelijk…) stopgezet. Zo willen we het voor iedereen proberen zo veilig mogelijk te houden. En we hopen dan ook dat iedere bezoeker hierin zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt.
Máár… wat vinden we het fijn om op deze ( misschien wat beperkte) manier weer de mensen te ontmoeten!

Deze BVR-loodsverkoop hebben we gepland op:

vrijdag 26 juni van 14.00 -17.00 uur en op
zaterdag 27 juni van 10.00 – 14.00 uur.

Wat kunt u verwachten?
– meubels
– boeken
– lp’s , dvd’s, cd’s
– klein elektra
– witgoed
– pannen
– lampen
– puzzels

De bovenverdieping blijft gesloten.

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, bel of mail dan naar:
0515-422488 of secretariaat@bvrsneek.nl
Ook kunt u contact met ons opnemen via het centrale telefoonnummer:
06-82071253

Tot zover en met een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 15-05-2020

Zoals iedereen weet is de loods nog steeds tot nader berichtgeving gesloten. En daarom is er natuurlijk ook geen inbreng mogelijk, dat is jammer maar noodzakelijk. Toch vinden we met een bepaalde regelmaat nog afgedankte spullen of dozen voor de deur van de loods..! Daarom melden we het hier toch nog maar een keer: inbreng van spullen is voorlopig niet mogelijk.

Zoals u weet hadden we dit jaar drie prachtige doelen uitgekozen:
Hoofddoel: Kledingbus Sudwest Fryslan
Subdoel 1: Home of Hope and Dreams
Subdoel 2: Shower Power (Lesbos)

Met elkaar heb we tijdens een online-BVRvergadering besloten dat we voor nu, deze drie doelen een symbolisch bedrag willen schenken. Dit bedrag wordt binnenkort op de betreffende rekeningen gestort.

In de afgelopen periode kwam er een vraag vanuit de LIONS Sneek. De mensen van de LIONS wilden graag de kinderen van het AZC verrassen met een tas gevuld met speelgoed en knutselspullen. Aan dit mooie initiatief wilden we graag meewerken!

Tot zover eerst het BVR-nieuws, we houden contact!

Gezondheid en sterkte met een warme groet toegewenst,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 10-04-2020

En dan is alles ineens anders geworden. Geen BVR op 21 en 22 maart. Wel een loods die stampvol staat met spullen. We zijn voorlopig gesloten en volgen natuurlijk hierin de RIVM- maatregelingen.
Wij gaan ons de komende tijd bezig houden met de vraag: hoe nu verder? We denken aan de goede doelen die we hebben uitgekozen…
Wat hadden we jullie allemaal graag willen ontmoeten om zo met elkaar weer een geslaagde en mooie BVR te beleven. En natuurlijk moeten/willen we ook, om het zomaar te zeggen van onze spullen af. Maar hoe…dat weten we nog niet en het is ( zoals iedereen begrijpt) moeilijk om daar nu al iets over te zeggen.
Zodra we meer concrete ideeën hebben laten we het u weten.

We wensen u/jullie voor nu gezondheid, Kracht en sterkte toe!
We houden contact (op afstand natuurlijk!)

Met een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 28-02-2020

Nog drie weken en dan is het zover : de 45e  BVR Bazar & Rommelmarkt 2020 !!

De komende week gaan we weer bekijken of we voldoende mensen hebben  voor alle stands in de Veemarkthal! Altijd wel weer spannend, gaat het dit jaar ook weer lukken? Maar wat is het dan fijn dat we ieder jaar zien dat er veel mensen mee willen doen op de BVR, om zo met elkaar de goede doelen te steunen met weer een fantastisch geldbedrag! Daarom nu alvast bedankt dat u/ dat jullie je weer op hebt/hebben gegeven! En heb je het nog nooit gedaan? Het kan nog steeds, hoe meer hoe beter! 

 

BVR 2020:

Vrijdag 20 maart 
13.30 – 21.00 uur Bazar én Rommelmarkt
vanaf 17.30 uur BVR-Samen-eten-restaurant

Zaterdag 21 maart  
10.00-15.00 uur Bazar én Rommelmarkt en oude ambachten
(o.a.pitrietvlechter, berendokter, sneltekenaar)
Nieuw: glasetsen, geen oud ambacht maar een hele leuke techniek. Welkom!
Vanaf 14.30 uur tassen vullen voor 2,50.

 

Hoofddoel: Kledingbus Súdwest Fryslan

Subdoel 1: The Home of Hope and Dreams (Uganda)

Subdoel 2: Shower Power (Lesbos)

 

(beter te vaak genoemd dan te weinig…..!)

De laatste inbrengavond voor de komende BVR is 5 maart, daarna is de loods voor een aantal weken gesloten.

Heeft u vragen/opmerkingen? secretariaat@bvrsneek.nl of tel: 0515-422488.
Graag tot de volgende keer en met een hartelijke groet, de BVR-commissie.

Nieuwsbrief 07-02-2020

Graag stel ik u voor aan de drie kinderen die wij via Compassion financieel hebben geadopteerd.

Compassion-Velicious

Dit is Velicious.

Velicious is een meisje van 6 jaar. Ze woont samen met haar moeder, vader en twee zusjes in een klein dorpje in Kenia.

Compassion-Lorenzo

Dit is Lorenzo.

Lorenzo komt uit Brazilië en is een vrolijk jongetje van 5 jaar.

Compassion-Shithi

En dit is Shithi.

Shithi is 5 jaar en komt uit Bangladesh.

Deze drie kinderen uit verschillende landen gaan we volgen en financieel ondersteunen. Dankzij deze sponsoring krijgen ze echt een kans op een betere toekomst. Een kind sponsoren betekent dat je op afstand naast een kind bent gaan staan. Je geeft het via het Compassion-programma de kans op een leven zonder armoede. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat het kind onderwijs, gezonde voeding en medische zorg krijgt. Je maakt verandering van binnen uit mogelijk want de kinderen worden ook sociaal, emotioneel en geestelijk begeleid. Dit alles gebeurt vanuit de lokale kerk zodat ze ook hiermee in aanraking komen.

Tot zover eerst, heeft u vragen ? Laat het ons weten.

 Ik wil proberen om zeer regelmatig wat te vertellen over deze drie bijzondere “BVR- kinderen” !

 

BVR 2020:

Vrijdag 20 maart 
13.30 – 21.00 uur Bazar én Rommelmarkt
vanaf 17.30 uur BVR-Samen-eten-restaurant

Zaterdag 21 maart  
10.00-15.00 uur Bazar én Rommelmarkt en oude ambachten
(o.a.pitrietvlechter, poppendokter, sneltekenaar)
Vanaf 14.30 uur tassen vullen voor 2,50.

Tot zover en met een vriendelijke groet,  De BVR-commissie

 

Nieuwsbrief 24-01-2020

Ons BVR-nieuws was de vorige keer behoorlijk uitgebreid, daarom nu wat korter…

BVR 2020:

Vrijdag 20 maart 13.30 – 21.00 uur
Bazar én Rommelmarkt
vanaf 17.30 uur BVR-Samen-eten-restaurant

Zaterdag 21 maart 10.00-15.00 uur
Bazar én Rommelmarkt en oude ambachten
(o.a.pitrietvlechter, poppendokter, sneltekenaar)
Vanaf 14.30 uur tassen vullen voor 2,50.

Hoofddoel: Kledingbus Súdwest Fryslan

Subdoel 1: The Home of Hope and Dreams (Uganda)

Subdoel 2: Shower Power (Lesbos)

Deze weken ligt bij iedereen weer het BVR-boekje in de bus. Want wees eerlijk, wat zou de BVR zijn zonder u, zonder jullie? Onze zeer gewaardeerde vrijwilligers en medewerkers? En dat menen we oprecht, we hebben ook dit jaar weer iedereen heel hard nodig! Met elkaar én vooral gezamenlijk kunnen we er weer een mooi en verbindend evenement van maken!
Dus doe mee en geef je op. Het liefst via deze site of (en dat kan natuurlijk ook altijd nog) via het bekende deelnameformulier.

Heel graag tot de volgende keer.
Namens de BVR-commissie en met een hartelijke groet,
Jildou Algra-Kuiper
(secretariaat@bvrsneek.nl of 0515-422488)

Nieuwsbrief 10-01-2020

Allereerst willen we beginnen met iedereen een gezond, liefdevol en mooi 2020 toe te wensen! We hopen dat we met elkaar er een inspirerend, warm en weer een goed geslaagd BVR-jaar van mogen maken. 

In deze eerste nieuwsbrief van het jaar 2020 mag ik jullie ook de goede doelen gaan vertellen, ook dit jaar weer met zorg uitgekozen! We hebben dit jaar een hoofddoel en twee subdoelen:

Hoofddoel : Kledingbus Súdwest-Fryslan

Subdoel 1 : kindertehuis The Home of Hope and Dreams in Uganda

Subdoel 2 : Shower Power (vluchtelingenkamp Lesbos)

Stuk voor stuk alle drie hele mooie en bijzondere doelen die wij dan ook van harte bij u aan willen bevelen! Hieronder kunt u wat meer informatie lezen.

Sinds juli 2017 is de kledingbus actief in Súdwest Fryslân. In de kledingbus kunt u terecht voor kwalitatief goede kleding tegen een vrijwillige bijdrage, een gratis kopje koffie en een goed gesprek. 

De mobiele kledingbus heeft 3 doelstellingen: 

 1. Ontmoeting mogelijk maken
  In de wijken en plaatsen waar de mobiele kledingbus komt ontstaat er ontmoeting en gemeenschapszin. Mensen die kleding brengen of halen kunnen elkaar bij de koffietafel achter in de bus ontmoeten.
 2. Gratis goede kleding aanbieden
  Voor mensen met een kleine beurs wordt er gratis goede kleding aangeboden. Er kunnen ook speelgoed en boeken geleend worden en kleding die niet meer gedragen wordt kan weer ingeleverd worden. 
 3. Het opdoen van werkervaring en structuur
  Door mee te werken bij de kledingbus kunnen mensen die dat willen werkervaring opdoen en ontstaat er structuur in het dagelijkse leven. Ook mensen die wat rustiger aan willen doen wat werk betreft, vinden bij de kledingbus een alternatieve werkplek. 

In Uganda zijn erg veel weeskinderen, wel 2,5 miljoen. De grootste oorzaken hiervan zijn aids, malaria en armoede. Het gebeurt vaak dat de ouders niet in staat zijn om voor het kind te zorgen, dan wordt het kind zomaar ergens achtergelaten aan de kant van de weg. Vanaf 2005 is Gini Pullen meerdere keren in Uganda geweest om vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis.

Gini Pullen heeft zelf gezien hoe gelukkig kinderen kunnen zijn:
“In Uganda heb ik van dichtbij kunnen zien op welke manier kinderen verwaarloosd, mishandeld en weggegooid worden. Ik ben vaak de sloppenwijken in geweest om gezinnen te bezoeken, ook daar werd ik geconfronteerd met de ontelbare hoeveelheid straatkinderen. Jonge kinderen die zonder ouders, zonder huis en zonder liefde zichzelf moeten zien te redden op straat. Gelukkig heb ik ook gezien hoe het anders kan; kinderen die wel geluk hebben en ergens een thuis krijgen. Die kinderen bloeien met een beetje liefde, gezonde voeding, medische verzorging en onderwijs op tot gezonde, vrolijke, geschoolde kinderen met een goede toekomst in het vooruitzicht. Na alle ervaringen die ik de laatste jaren in Uganda heb opgedaan heb ik besloten zelf een kinderhuis op te zetten zodat er nog meer kinderen de kans krijgen op een goede toekomst.”
Gini woont sinds 2009 in Uganda, waar ze in 2010 het kinderhuis ‘The Home of Hope and Dreams’ heeft opgericht.

Hun missie is het terugbrengen van hoop aan kinderen die de hoop verloren zijn, door ze de zekerheid te geven van goed onderwijs, gezondheidszorg en een liefdevolle omgeving.
Belangrijkste doelstellingen zijn:

 • Een veilige thuishaven creëren voor elk kind, door het bouwen van een kinderhuis voor maximaal 50 kinderen.
 • Een basisschool realiseren voor de kinderen uit het kinderhuis en de armste gezinnen uit de omgeving. De kinderen kunnen gratis Engels onderwijs volgen.
 • Elk kind de kans geven zich optimaal te kunnen ontwikkelen door het geven van de basisbehoeften en goed onderwijs.
 • Elk kind genoeg begeleiding bieden en daarbij de acceptabele normen en waarden van de diverse Ugandese culturen hooghouden

(Gini Pullen is een goede bekende van Ria Greevink. – een van onze vaste vrijwilligers op de BVR)

De initiatiefnemers van ShowerPower vonden de omstandigheden in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos mensonterend. Er is bijvoorbeeld nauwelijks een mogelijkheid om zich te wassen, laat staan veilig te douchen. ShowerPower heeft daarom buiten het kamp een intiem en veilig douche-huis opgezet en officiële afspraken gemaakt met de autoriteiten op het kamp. Dagelijks worden mensen bij toerbeurt met een mini busje van het kamp opgehaald en na het douchen weer teruggebracht. ShowerPower krijgt per dag 25 tot 30 vrouwen op bezoek voor een warme douche. Het douche huis is van al het nodige voorzien: van douches, handdoeken, een föhn en shampoo tot een kop thee met fruit na. Er wordt op de kinderen gepast terwijl de moeders douchen. Meer dan 6500 mensen zitten vast in kamp Moria, zonder enig perspectief.

“ShowerPower geeft aan vrouwen en kinderen warme en schone douches in een huiselijke omgeving waar zij zich veilig kunnen voelen.
Meer nog dan alleen een plek met een warme douche, is het huis een safe house. Vrouwen en kinderen kunnen er even bijkomen van hun soms uitzichtloze leven in het kamp. Er wordt thee geschonken, fruit en soep aangeboden en er is aandacht voor de kinderen.
Vanaf de start van het project in februari 2018 hebben al bijna 20.000 vrouwen en kinderen gebruik gemaakt van de douches.”

(Mettelina Baarda-Kuiper is nauw bij deze stichting betrokken.)

Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen!

Tot zover eerst de info over onze drie goede doelen.

Zoals ik in het vorige kerkblad al heb genoemd starten we in januari ook met een structureel goed doel, d.w.z. naast de wisselende doelen die we ieder jaar hebben wilden we als BVR-commissie ook graag voor een langere periode iemand of iets steunen. Zoals u weet hebben we gekozen voor Compassion. Compassion is een internationale, christelijke kindsponsororganisatie die in 25 ontwikkelingslanden meer dan 2 miljoen kinderen de kans geeft op een leven. Graag vertel ik een volgende keer wat meer over deze mooie organisatie.

Voor nu denk ik genoeg informatie!

Warme groet,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 20-12-2019

En dan is dit alweer de laatste PS van het jaar 2019. Een ieder heeft zo zijn of haar eigen gedachten daarbij. Want ook dit jaar moesten we weer afscheid nemen van vertrouwde BVR-mensen. We denken aan hun dierbaren die achterbleven, laten we aan elkaar blijven denken. 

En ook, laten we de verbinding met elkaar blijven zoeken. Want dat is belangrijk! Natuurlijk is met elkaar een hoop geld inzamelen voor een goed doel heel erg fijn maar minstens zo belangrijk is het dat je dit met elkaar doet. Gezamenlijk aan de slag én op weg naar weer een goed doel in 2020!

Om hierbij aan te sluiten: Wij hebben als BVR-bestuur besloten dat wij per januari 2020 met iets nieuws gaan beginnen. We willen naast de jaarlijkse BVR  structureel een goed doel steunen. Onze keuze is gevallen op Compassion.


Compassion is een organisatie die kinderen financieel steunt. Door deze maandelijkse sponsorbijdrage wordt je sponsorkind in een Compassion-project opgenomen dat door een lokale kerk wordt uitgevoerd. Je sponsorkind gaat op een aantal dagen per week naar het projectgebouw. De activiteiten zijn per land verschillend. In landen waar het onderwijs gratis is, gaan de kinderen naar school en daarna voor aanvullend onderwijs en projectactiviteiten naar het project. Waar onderwijs niet gratis is, vinden ook de schoollessen in het project plaats. Het Compassion-project begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van ieder kind op sociaal, emotioneel, economisch, cognitief, fysiek en geestelijk gebied.
Een prachtige organisatie waar aan wij van harte onze medewerking willen verlenen! In een volgend kerkblad vertellen we u graag meer hierover. 

En natuurlijk houden we ons ook bezig met de nieuwe hoofddoelen van de komende BVR in 2020. Wordt vervolgd!

De opbrengst van de laatst gehouden loodsverkoop is gegaan naar stichting: Het vakantiebureau. Zij willen een duo fiets met ondersteuning aan schaffen. Het vakantiebureau maakt deel uit van de Protestantse stichting Diaconaal Vakantiewerk (PSDV). Deze stichting werkt nauw samen met de Protestantse kerk. Een mooie bestemming!

Tenslotte willen wij u mooie feestdagen toewensen en gezondheid, liefde en alle goeds voor 2020!

Een warme groet, 

Koen, Jan, Siebe, Klaas, Susan, Jildou

Nieuwsbrief 08-11-2019

Allereerst onze felicitaties voor de Fancy Fair commissie én natuurlijk alle medewerkers met de mooie opbrengst! Het was druk en gezellig daar in die Veemarkthal. Het is en blijft bijzonder om dit met een grote groep enthousiaste mensen voor mekaar te krijgen!

Op zaterdag 23 november organiseren wij weer een Loodsverkoop. En zoals u van ons gewend bent een verkoop die een beetje gericht is op de komende decembermaand.

Denk bijvoorbeeld aan:
– speelgoed
– boeken
– kerstartikelen
– warme gebreide sokken
enz…

Loodsverkoop

Zaterdag 23 november 2019
9.00-11.00 uur

BVR-loods Touwslagerstraat
(industrieterrein De Hemmen)

Tot dan misschien en anders graag tot een andere keer!

Met een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 18-10-2019

 

Fancy Fair 2019

Vrijdag 25 oktober van 13.30 – 21.00 uur
Zaterdag 26 oktober van 10.00 – 15.00 uur

Vanaf deze plek willen we onze “collega’s” en alle medewerkers van de Fancy Fair twee hele mooie dagen toewensen. Sterkte met de allerlaatste voorbereidingen en we hopen met jullie op weer een geslaagde Fancy Fair in alle opzichten!

 

Om alvast te noteren de volgende:

Loodsverkoop

Zaterdag 23 november 2019
9.00-11.00 uur

BVR-loods Touwslagerstraat
(industrieterrein De Hemmen)


Met een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 06-09-2019

 

Loodsverkoop

Zaterdag 7 september 2019
9.00-11.00 uur

BVR-loods Touwslagerstraat
(industrieterrein De Hemmen)

We hopen dat je deze datum voor de zomerstop hebt genoteerd want het is nu natuurlijk al héééél snel 7 september!!!’

Er is ‘voor elk wat wils’ in de loods: bijvoorbeeld veel en vooral mooi houten speelgoed, kleine meubeltjes, stoelen in verschillende maten en vormen, gereedschap en ga zo maar door.
Dus, welkom a.s. zaterdagmorgen van 9.00 – 11.00 uur in onze BVR-loods!

Vanaf deze plaats willen we onze ‘collega’s’ van de Fancy Fair sterkte toewensen met alle zaken die geregeld moeten worden voor de komende Fancy Fair van vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober. En heeft u/ heb jij je nog niet opgegeven als medewerker…, doe het alsnog! Met elkaar in een gezellige sfeer weer in actie voor het goede doel, prachtig!

Graag tot weer een andere keer!
Met een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 12-07-2019

Tijdens deze zomerperiode is de loods van donderdag 18 juli tot en met donderdag 22 augustus gesloten voor inbreng. De eerste inbrengavond is weer op 29 augustus.

Om misschien alvast te noteren:

Loodsverkoop

Zaterdag 7 september 2019
9.00-11.00 uur

BVR-loods Touwslagerstraat
(industrieterrein De Hemmen)

Wij wensen iedereen een mooie en goede zomer toe!

Met een hartelijke groet,
de BVR-commissie
(secretariaat@bvrsneek.nl)

Nieuwsbrief 07-06-2019

Loodsverkoop.

Zaterdag 29 juni 2019
9.00-11.00 uur

BVR-loods Touwslagerstraat
(industrieterrein De Hemmen)

Misschien staat er iets voor je tussen…, dus van harte welkom!

De laatste inbrengavond voor de zomervakantie is 11 juli, hierna is de loods dus 6 weken gesloten. Op donderdag 29 augustus gaan we dan weer beginnen. Het lijkt nog ver vooruit maar…, voor we het weten is het zover!

Graag tot een volgende keer en met een hartelijke groet,
De BVR-commissie
(secretariaat@bvrsneek.nl)

Nieuwsbrief 24-05-2019

BVR 22 en 23 maart 2019, en nu twee maanden later…,
Nijkleaster heeft inmiddels een prachtig bedrag gekregen! Ook een aantal andere goede doelen mochten een mooi bedrag ontvangen.
Wij op onze beurt kregen nog een donatie van bakker Posthuma (opbrengst van de Kloostermoppen die in de winkel werden verkocht), fijn!
Want heel eerlijk: Wat zou de BVR sowieso zijn zonder al die winkeliers en middenstanders hier in Sneek en omstreken..?? Wat hebben we ze allemaal stuk voor stuk hard nodig! Dus Sneeker winkeliers nogmaals dank, voor ieder jaar weer, al jullie goeie gaven!

Aangezien de loods al lang niet meer leeg is vinden we dat het weer tijd wordt voor een loodsverkoop.
Wanneer? Zaterdag 29 juni 2019
Waar? BVR-loods Touwslagerstraat (industrieterrein De Hemmen)
Hoe laat? 9.00-11.00 uur

Om alvast te noteren.

Graag tot dan!

Hartelijke groet en namens de BVR-commissie,
Jildou Algra-Kuiper
(secretariaat@bvrsneek.nl of tel: 0515-422488)

Nieuwsbrief 12-04-2019

De loods is op donderdagavond weer geopend!

Wel met een kleine verandering:
Met ingang van donderdagavond 18 april is de inbreng op de donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. We gaan dus een half uurtje later ‘open’! Wees welkom voor het brengen van spullen die nog heel goed een tweede ronde meekunnen. Bij geen vervoer neem dan contact op met ons centrale telefoonnummer: 06-82071253

We beginnen weer rustig te verzamelen en melden ons wanneer we weer wat aanbod voor een loods-verkoop hebben!

Tot zover en met een hartelijke groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 29-03-2019

De BVR van 2019 op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart
Maandagavond 25 maart 23.00 uur… Hoe en met wat ga ik beginnen? Want wat hebben we weer fijne dagen gehad met elkaar! En wat een prachtige opbrengst:

23.500 euro!! (netto)

En wat een grote ploeg medewerkers hadden we dit jaar, oud en jong allemaal waren ze ‘in het spier’ om zoveel geld te vergaren voor ons mooie hoofddoel: Nijkleaster.

Bedankt,
-mannen van de loods die de hele week hebben gesjouwd en het transport hebben geregeld,
-dames van de Theetuin voor de goede verzorging,
-de ‘opbouwers’ en de ‘inrichters’ van de Veemarkthal,
-de kaartverkoop,
-alle stand verkopers,
-alle ‘raddraaiers’,
-alle plankjesverkopers,
-alle kopers en bezoekers,
-de snack kraam,
-mensen van de BHV,
-de maatschappelijke stagiaires,
-collega’s van de Fancy Fair,
-alle opruimers en puinruimers,
-en iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de BVR van 2019,
Dank!

De loods blijft gesloten tot en met 4 april.
Hieronder volgt nog de uitslag van de verloting van de nummers op de enveloppen:

Uitslagen van de verloting tijdens de BVR-dagen
Op de onderstaande enveloppe-nummers zijn de volgende prijzen gevallen:
1. Nr. 502 Ballonvaart
2. Nr. 295 2 minuten gratis winkelen
3. Nr. 59 Luxe etagère met High Tea

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.
Prijzen zijn op te halen bij Jildou Algra-Kuiper tel : 0515-422488

Met een warme groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 15-03-2019

Nog 1 week en dan is het zover: de BVR van 2019, voor de 44ste keer dit jaar!!

We hebben er allemaal weer veel zin in, er is al heel veel werk verzet in en rond de loods en dit gaat nog wel even door… tot vrijdag 22 maart, want dan gaan van 13.30 – 21.00 uur de deuren van de veemarkthal open.
Op zaterdag 23 maart zijn we dan open van 10.00 – 15.00 uur.

Op vrijdag is er natuurlijk ook:

SamenEten met de BVR

SamenEten met de BVR is niet meer weg te denken op de vrijdag. We vieren dit jaar ons eerste lustrum. Onderzoekt alles en behoud het goede. De BVRbistro heeft dit jaar een nieuwe aankleding, daarbij worden we geholpen door Liana Miedema van Kleur & style. We zijn heel benieuwd naar uw reactie.
Is het eten wel lekker ? Daar durven wij na 5 jaar onze handen voor in het vuur te steken. Een beetje van onszelf en goede hulp van een professionele kok maken samen een overheerlijk 3 gangen diner. Vooraf een soep van de dag. Het hoofdgerecht is, op veler verzoek, een traditie geworden. Een overheerlijke stoofpot met rodekool en aardappelpuree. Met het dessert willen we u verrassen. We komen zelf niet graag voor verrassingen te staan en hebben een dessert-voorproef-middag gehad. Zó lekker !

De bistro is geopend vanaf 17.00 uur. Daarmee stellen we de medewerkers in de gelegenheid om ook een vorkje mee te prikken. Reserveren is niet nodig, echter wanneer het op is, is het op.

Vrijdag 22 maart SamenEten met de BVR
BVRbistro 17.00 – 19.30 uur
Overheerlijk 3 gangen menu
15 euro pp
Hiermee willen wij ons steentje bijdragen aan een mooie opbrengst voor de 44e BVR.

Hier hoef ik verder niets meer aan toe te voegen toch?!

En hoe leuk is het volgende bericht:
De bakkers van Bakker Posthuma (Sneek, Scharnegoutum, Wommels en Bolsward) willen ook hun steentje bijdragen aan het hoofddoel van de BVR. Ze gaan in de week van 18 t/m 23 maart de Kloostermop bakken en verkopen. Per verkochte Kloostermop gaat er 1 euro naar de BVR, hoe mooi is dat! Tijdens het BVR krijgt u ook nog de kans om een Kloostermop te winnen, er worden nl. voor het Draaiend Rad ook nog een aantal Kloostermoppen beschikbaar gesteld!

Mooie dingen zijn dit, wat ook mooi is: naast alle cake-bak(sters)(kers) die ons ieder jaar verblijden met een heerlijke eigengebakken cake, kregen we nog een aanbod : heel (gospelkoor) Signalen Bakt (voor de theetuin)!
Fijn hoor, al deze ‘steentjes’!

Alvast een woord van dank is nu ook zeer zeker op z’n plaats, al die mensen die zich spontaan ook dit jaar weer hebben opgegeven, de vaste vrijwilligers, de jongeren van de jeugdclubs, iedereen die mee wil doen op wat voor manier dan ook maar, bedankt!

We hopen er met elkaar weer mooie dagen van te maken! Dagen die zorgen voor verbinding, voor plezier, voor contacten, voor mooie gesprekken én voor natuurlijk een mooie opbrengst t.b.v. ons hoofddoel: Nijkleaster!

Heel graag tot ziens op vrijdag 22 en/of zaterdag 23 maart.

Warme groet,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 01-03-2019

Hoofddoel: Project Nijkleaster in Jorwert

Nog een paar weken en dan is’t zover… BVR 2019!

Misschien ten overvloede maar noem het toch nog maar een keer: De meubelhoek en de rommelmarkt zijn tegelijk met de bazar óók geopend op de vrijdag!

Vrijdag 22 maart van 13.30 uur – 21.00 uur Bazar én Rommelmarkt
en vanaf 17.30 uur Samen-eten-restaurant.
Zaterdag 23 maart van 10.00 uur – 15.00 uur Bazar en Rommelmarkt

Fijn dat u/jij je weer opgegeven hebt! Wanneer dit nog niet gebeurd is, even een telefoontje (0515-422488) en je kan nog mee doen! Doen hoor en van harte welkom!

7 maart is de laatste inbrengavond, daarna is de loods een paar weken gesloten. Op 11 april (1 week later dan eerder vermeld!) beginnen we weer met de inbreng, in de tussentijd verwijzen we u graag naar onze gewaardeerde ‘collega’s’ van de Fancy Fair.

We hopen dat we met elkaar weer fijne BVR-dagen zullen beleven!

Warme groet,
De BVR-commissie

Nieuwsbrief 08-02-2019

Het begint al weer lekker op te schieten, de 44ste BVR!

Heeft u / heb jij je nog niet opgegeven? Het kan nog steeds hoor en, graag zelfs natuurlijk! Want: “Hoe meer zielen hoe meer vreugd”!
Zo hopen we er met z’n allen weer een mooi weekend van te maken. Een weekend van elkaar ontmoeten, wat verbindt ons, leuke gesprekjes, plezier hebben met elkaar en natuurlijk met elkaar gaan voor een prachtig eindbedrag voor ons hoofddoel: project Nijkleaster in Jorwert

Kom erbij en voel je welkom!

 • 7 maart is de laatste inbrengavond, daarna is de loods een paar weken gesloten. Op 4 april beginnen we dan weer met de inbreng, in de tussentijd verwijzen we u graag naar onze gewaardeerde ‘collega’s’ van de Fancy Fair.

 • Tenslotte nog een wijziging voor de komende BVR die best wel van belang is om te weten!
  Misschien heeft u het ook al wel gelezen maar beter twee keer dan niet een keer. Wij hebben besloten dat wij de meubels en de rommelmarkt tegelijk met de bazar te openen. (op vrijdag nu ook snuffelen tussen de meubeltjes en in de rommelhoek)

 • Dus op vrijdag van 13.30 – 21.00 uur Bazar én Rommelmarkt

 • Vanaf 17.30 uur openen de deuren zich weer van ons gezellige Samen-eten-restaurant.

 • op zaterdag zijn we geopend van 10.00 – 15.00 uur

Veel informatie nu misschien maar het wordt vast nog wel een keer genoemd de komende weken!

Voor nu een hartelijke groet en graag tot de volgende keer,

De BVR-commissie

Nieuwsbrief 11-01-2019

Allereerst willen wij als BVR-commissie iedereen een gezond, liefdevol en mooi 2019 toewensen! We hopen dat we samen met die prachtige groep vrijwilligers én al die anderen die ook hun steentje weer bij willen dragen op de komende BVR, een succesvol jaar tegemoet mogen gaan.

We zijn natuurlijk al weer begonnen met de voorbereidingen.
De datum is bekend: vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2019

Dit jaar hebben we 1 hoofddoel: het project Nijkleaster in Jorwert

Nijkleaster in Jorwert zoekt naar nieuwe wegen voor geloof en spiritualiteit. Op het Friese platteland samen zoeken naar persoonlijke, kerkelijke en maatschappelijke vernieuwing.

Nijkleaster staat voor stilte, bezinning en verbinding.

We zijn onderweg naar een nieuw klooster in Jorwert (Fryslân). Een bijzondere plek, waar je je in alle rust kunt terugtrekken voor een adempauze en stille tijd. Tegelijkertijd een plaats waar mensen elkaar ontmoeten in liturgie en gesprek, stilte en wandeling, plezier en recreatie.

Het beoogde klooster ligt midden in ‘de greiden’ tussen Jorwert, Hilaard en Jellum-Bears. Het is een unieke en historische plek op het Friese platteland. De monumentale boerderij wordt gerestaureerd en zal worden gebruikt voor de centrale functies (keuken, eetzaal, woonkamer, bibliotheek, muziekkamer, kapel etc.).

Op het erf zal een accommodatie worden gebouwd met ’tiny houses’ voor 12 vaste bewoners: de kleasterlingen. Bovendien zullen er ook 12 gastenkamers gebouwd worden. De gasten van Nijkleaster worden ontvangen in deze kamers die een mooie eenvoud moeten uitstralen.

En dit wordt het BVR-hoofddoel:
De inrichting van deze gastenkamers. Het gaat om 24 goede bedden (van ledikant tot dekbed) en vervolgens om 24 stoelen en 12 tafels.
Prachtig om hier als BVR aan mee te mogen werken…., wij willen dit mooie doel dan ook van harte bij u/bij jullie aanbevelen!
De komende tijd leest u vast meer hierover in het kerkblad.

Nu nog iets anders:

Loodsverkoop
Zaterdag 19 januari 2019
9.00 – 11.00 uur
BVR-loods Touwslagerstraat 24 (industrieterrein De Hemmen)

De opbrengst van deze laatste Loodsverkoop voor de BVR-dagen is bestemd voor:

Van harte welkom op zaterdag 19 januari 2019!

Tot zover en graag tot een volgende keer!

Warme groet,
de BVR-commissie

Nieuwsbrief 21-12-2018

Wat hoor je vaak “wat gaat de tijd snel”, en het is waar! Dit is echt alweer het laatste ‘bvr-stukje’ van 2018. We kijken als BVR-mensen terug op weer een jaar met mooie hoogtepunten: natuurlijk de afgelopen BVR van 23 en 24 maart, de verschillende loodsverkopen, de mooie contacten, de verrassende ‘zaken’ die in gebracht werden, het enthousiasme van vrijwilligers, medewerkers, kopers en ga zo maar door!

Maar ook dit jaar hebben we weer afscheid moeten nemen van fijne en betrokken vrijwilligers, we gaan ze missen op de voor hen en ons zo vertrouwde plekken. We denken aan hun dierbaren die deze lege plek dagelijks ervaren, laten we dit blijven doen, en laten we elkaar blijven ZIEN.

De komende twee weken is de loods gesloten, we starten weer met de inbreng op donderdag 10 januari 2019.

De datum voor de BVR in 2019 is 22 en 23 maart 2019.

Van te voren organiseren we nog een keer een loodsverkoop (wegens groot succes)!
Loodsverkoop zaterdag 19 januari 2019
9.00 – 11.00 uur
Touwslagerstraat 24
Industrieterrein De Hemmen

Tot slot willen we iedereen goede en warme dagen toewensen, Licht en Liefde in deze donkere dagen.

Met een hartelijke groet,
de BVR-commissie,
Koen, Jan, Klaas, Siebe, Susan, Jildou

Nieuwsbrief 09-11-2018

Allereerst onze hartelijke felicitaties voor alle Fancy Fair mensen. Wat een mooie opbrengst! En wat is het fijn dat het harde werken van de afgelopen periode dan zo op deze manier beloond mag worden, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Het is al eerder genoemd in de afgelopen weken maar beter drie keer dan niet een keer:

Komende zaterdag 10 november 2018 organiseren we alweer de laatste BVR-loodsverkoop van dit jaar!

En zoals u misschien nog wel weet van voorgaande jaren is die laatste loodsverkoop altijd, met het oog op de naderende decembermaand, een uitgebreide…..

Wat is er zoal allemaal te koop:

 • boeken
 • spelletjes
 • speelgoed
 • puzzels
 • kerstartikelen
 • heerlijke warme gebreide sokken

en nog veel meer!

Dus van harte welkom op zaterdag 10 november van 9.30 – 12.00 uur in de BVR-loods aan de Touwslagerstraat 24 (industrieterrein De Hemmen) te Sneek

Graag tot zaterdag of anders tot een andere keer!

Hartelijke groet,
De BVR-commissie

 

© 2020 BVR Sneek